Na Odjelu za sestrinstvo održala se gostujuća predavanja na daljinu

Osim redovne online nastave, obrana diplomskih i završnih radova na Sveučilištu Sjever online predavanja drže i gostujući predavači.  Tako su proteklog tjedna, na Odjelu za sestrinstvo, studenti imali prilike preko platforme Google Meet prisustvovati na predavanjima  gostujućih predavača dr. Tanje Pekez,  s tematikom "Upoznavanje sa specifičnostima primarne zdravstvene zaštite" i "Provođenje preventivnih programa u primarnoj zdravstvenoj zaštiti", te na predavanju  dr. sc. Ljerke Prester s Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada u Zagrebu koja je održala predavanja iz tematske cjeline "Okoliš i zdravlje" pod nazivom "Otrovi u kućanstvu i okolišu" te "Protuotrovi".

Predavanja su održana u sklopu kolegija kojeg vodi doc.dr. sc. Tomislav Meštrović, "Javno zdravstvo i promocija zdravlja", a izvode se na drugoj godini sveučilišnog diplomskog studija sestrinstva,

Predavanja su popraćena pitanjima za samostalan studentski rad koja su objavljena na platformi Merlin. Studenti su bili izuzetno motivirani te su postavljali brojna pitanja gostujućim predavačima.

Sveučilište Sjever održava zavidnu razinu izvođenja nastavnog programa na svim studijskim odjelima, što i dokazuje kako se većina predavanja i dalje izvode u realnom vremenu, a gostujuća predavanja i dalje su vrlo aktivna, čak štoviše, gostujući predavači vrlo se rado odazovu pozivu te podijele svoja vrijedna iskustva i znanja s našim studentima.

Osim gostujućih predavanja, online predavanje je održala i  dekanica Fakulteta za zdravstvene vede Novo mesto, doc.dr. sc. Nevenka Kregar Velikonja.

Galerija