Dan otvorenih vrata u Sveučilišnom centru Koprivnica

Dan otvorenih vrata u Sveučilišnom centru Koprivnica na Sveučilištu Sjever već je tradicionalna manifestacija, a u četvrtak, 12. ožujka 2020.,  opet je privukao pozornost srednjoškolaca i njihovih nastavnika te roditelja i građana. Potencijalni su se studenti od prijepodneva pa do 18 sati mogli u koprivničkom Kampusu uvjeriti kako Sveučilište funkcionira i u kakvim uvjetima radi te upoznati sa svim preddiplomskim i diplomskim studijima na odjelima Komunikologija, mediji i novinarstvo; Ambalaža, recikliranje i zaštita okoliša; Logistika i održiva mobilnost, Prehrambena tehnologija, Medijski dizajn te Poslovanje i menadžment.

Posjetitelji su, osim zanimljivog programa koji je za njih priređen, mogli iz prve ruke saznati sve što ih zanima o pojedinim odjelima Sveučilišta, pogledati i razne prezentacije te u nastavnoj zgradi razgledati prostore i predavaonice. Na taj su se način uvjerili da Sveučilište Sjever raspolaže suvremenom opremom, često i iznad hrvatskih visokoškolskih standarda, ali i posjetiti njima posebno zanimljiv tonski studio, likovni atelje, redakciju studentskog portala Pressedan i ostale prostorije sa specifičnom opremom, kao i predavaonice koje tehnološki omogućuju sve oblike nastave. 

  • Organizacija je super, prošli smo cijeli program i jako mi se sviđa! – istaknula je učenica Srednje škole Koprivnica, s kojom su se složili i njezini školski kolege.

Sve su posjetitelje na info pultu kod glavnog ulaza dočekali i poveli u razgledanja studenti-volonteri. Mnogi su iskoristili i mogućnost da se fotografiraju na posebno pripremljenom selfie pointu, dok je za odličnu glazbenu atmosferu bila zadužena studentica Dorotea Rosić, pozivom na „Tvoj prvi tulum na Sjeveru“. Svi zainteresirani učenici i nastavnici mogli su studentima uputiti sva svoja pitanja o Sveučilištu, na koje su dobivali detaljne odgovore. Održano je i uvodno predavanje „Upoznaj Sjever“ te panel s bivšim studentima Sveučilišta Sjever, koji su nakon diplome ostvarili vrlo uspješne poslovne karijere. Tijekom programa aktivan je bio i Radio Pressedan.

Radionice su za goste iz svojih domena održali i profesori svih sveučilišnih odjela sa Sjevera: Magdalena Najbar-Agičić, Krešimir Lacković, Petar Kurečić, Nikša Sviličić, Dubravko Kuuhta, Antun Franović, Igor Kuduz, Iva Matija Bitanga, Ana Mulović, Ana Globočnik Žunac, Natalija Uršulin Trstenjak, Ivana Dodlek Šarkanj, Bojan Šarkanj i Predrag Brlek. Mnogi su bili iskreno začuđeni širinom i kvalitetom ponuđenih sadržaja. Bilo je tu i degustiranja proizvoda koje mogu pripremiti sami profesori i studenti, a gosti su se mogli oprobati i u tehnološki zahtjevnim igrama. Brojni su se učenici, nastavnici i roditelji tako mogli uvjeriti kako je izbor Sveučilišta Sjevera za mjesto studiranja pravo rješenje.