Svečano otvorenje studentske menze 16. rujna 2019.

Studentska menza u Sveučilišnom centru Sveučilišta Sjever u Koprivnici bit će svečano otvorena 16. rujna, tri tjedna prije formalnog početka nove akademske godine 2019/2020. Dogovor su o tome ovih dana postigli predstavnici Sveučilišta i tvrtke KTC, koja je od resornog Ministarstva znanosti i obrazovanja dobila već ranije posao organiziranja studentske prehrane.

Razlog premještanja otvaranja menze s lipnja na rujan u poslovnom je smislu lako razumljiv jer redovna nastava traje samo do sredine lipnja. Nakon toga slijedi gotovo tromjesečna ljetna stanka, tijekom koje poslovanje specijalizirane studentske menze nema tržišnog opravdanja. Tu će ulogu u ljetnim mjesecima za studente s popularnim iksicama i nadalje imati postojeći studentski restoran koji se nalazi u objektu koprivničkog KTC-a.

Tijekom proteklih mjeseci više se puta postavljalo pitanje datuma otvaranja menze unutar Kampusa, udaljene samo pedesetak metara od nastavne zgrade. Treba, prije svega, podsjetiti na činjenicu da je Sveučilište Sjever u taj objekt, inače dan na korištenje od strane Grada Koprivnice, uložilo 3,5 milijuna kuna vlastitog novca. To je, osim toga, i jedina studentska menza u okviru hrvatskih javnih sveučilišta koju nije financirala država. Kad je prošle godine objekt u cijelosti adaptiran i opremljen, ispostavilo se da je došlo do manje projektne pogreške, relativno brzo ispravljene. No, to je iz niza proceduralnih razloga, budući da je tu riječ o velikom broju najrazličitijih dozvola i certifikata, dovelo do dugotrajnijeg zastoja. Dodatni je problem zbog poznatih problema na tržištu rada predstavljalo i raspisivanje natječaja za koncesionara, zbog čega su studenti bili prisiljeni realizirati svoje pravo na dotiranu prehranu u spomenutom dislociranom restoranu. Sada je i to riješeno pa će studenti, zaposlenici Sveučilišta Sjever i svi zainteresirani od rujna imati na raspolaganju jednu od najmodernijih studentskih menzi.

Veselimo se otvaranju studentskog restorana i kafića u Kampusu, ističu na Sveučilištu Sjever, gdje uskoro počinju ispitni rokovi, ali i upisi novih studenata na preddiplomske i diplomske studije, za koje i ove godine vlada izuzetan interes srednjoškolaca iz cijele Hrvatske.