Fizioterapeut Hrvatske nogometne reprezentacije na Sveučilištu Sjever

Na Odjelu fizioterapije Sveučilišta Sjever, 17. svibnja 2019. održano je, prvo u nizu, gostujuće predavanje stručnjaka iz različitih područja fizioterapije.

Prvi gost je bio Miroslav Jamnić, fizioterapeut Hrvatske nogometne reprezentacije, seniorske ekipe, u sklopu kolegija "Osnove motoričkih transformacija".

Tema predavanja bila je "Fizioterapija u praksi" s naglaskom na praksi fizioterapeuta u sportu kroz motoričke transformacije tijela. Miroslav Jamnić je svojim bogatim dugogodišnjim iskustvom u radu sa sportašima i ogromnim iskustvom unutar i izvan granica Hrvatske, studentima na zanimljiv način približio kompleksnost promišljanja kako sagledavati problematiku koja se događa na i u ljudskom tijelu, kako se može prevenirati, rano prepoznati i liječiti ozljede lokomotornog sustava.
Posebno je bila za studente korisna i zanimljiva usporedba rehabilitacije nakon različitih pristupa operativnih zahvata kod ozljeda prednjeg križnog ligamenta . Studenti su imali priliku čuti mnogo zanimljivih i korisnih podataka, postavljati pitanja i imati uvid u jedan sasvim drugačiji način rada od kliničkog okruženja.