Poziv na predavanje “Što je Europska unija i što čini za mene?”

Sveučilišni centar Varaždin

Sveučilište Sjever u suradnji s Europskom komisijom u utorak, 16. travnja 2019. god. u 16 h (UNIN2-110) u okviru programa “Back to University” organizira predavanje pod nazivom “Što je Europska unija i što čini za mene?” koje će održati  dr. sc. Vlado Cetl.

Što je Europska unija (EU) i kako je nastala? Kako funkcionira EU? Što je Hrvatskoj donijelo članstvo u EU? Što EU čini za mene i kako utječe na naš svakodnevni život? Zašto su važni izbori za Europski parlament? Koliko će Europski izbori utjecati na naš život i koliko mi možemo pomoći u  oblikovanju budućnosti Europe? Brexit i migracijska kriza? Kakvo je iskustvo raditi u Europskim institucijama u multikulturalnom okruženju?

Na ova i mnoga druga pitanja,  odgovorit će dr. sc. Vlado Cetl u svojoj prezentaciji i otvorenoj diskusiji nakon predavanja.

Dr. sc. Vlado Cetl zaposlen je u Zajedničkom Istraživačkom Centru (Joint Research Center) Europske komisije u Ispri, Italija. Područje njegovog rada su znanstvena i stručna podrška u donošenju i evaluaciji različitih politika i projekata Europske unije, prije svega vezanih uz okoliš, kao i podrška zemljama članicama u implementaciji istih.

Za sve sudionike je osiguran EU promotivni materijal.

Veselimo se Vašem dolasku!

Galerija