Otvorene prijave na 10. Školicu

Otvorene su prijave za deseti ciklus Kulturpunktove školice, besplatnog programa neformalnog novinarskog obrazovanja o suvremenoj kulturi i umjetnosti. Školica obuhvaća seriju predavanja o suvremenim vizualnim i izvedbenim umjetničkim praksama, kao i kulturnim i medijskim politikama. Radionički segment usmjeren je na usvajanje vještina pisanog i radijskog novinarstva te analizu umjetničkog djela. Treći segment programa čini praktičan rad na tekstovima, uz izravnu mentorsku podršku i objavljivanje članaka na portalu Kulturpunkt.hr. Program se održava u večernjim terminima ponedjeljkom i srijedom, od listopada 2018. do veljače 2019.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani u dobi od 16 do 30 godina koji žele usavršiti svoje novinarske vještine i saznati više o različitim aspektima suvremenih umjetničkih praksi. Polaznici ne moraju imati novinarskog iskustva, no od njih se traži da prisustvuju predavanjima i radionicama te napišu završni esej.

Prijava treba sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime, kratki životopis (do 150 riječi), motivacijsko pismo (do 1800 znakova), autorski osvrt na neko događanje u području kulture (od 1800 do 2700 znakova) te kontakt podatke (e-mail, broj mobitela).

Prijave treba slati na adresu elektroničke pošte novinarska.skolica@gmail.com s naslovom "Prijava za novinarsku školicu", najkasnije do 17. rujna u 24 sata.

Na istu adresu možete poslati sve upite vezane uz prijavu i program Školice.

Detalji u nastavku: https://www.kulturpunkt.hr/content/otvorene-prijave-na-10-skolicu

*Novinarska školica prima do 15 polaznika, a svi prijavljeni će o rezultatima selekcije biti obaviješteni putem e-maila najkasnije do 24. rujna.  Detaljni raspored i program polaznici će dobiti pri prvom susretu, 1. listopada.