Otvoren natječaj “Projekt razvoja karijera mladih istraživača - izobrazba novih doktora znanosti"

Hrvatska zaklada za znanost otvorila je 11. lipnja natječaj „Projekt razvoja karijera mladih istraživača - izobrazba novih doktora znanosti“.  Svrha Projekta je razviti cjelovit i stabilan program financiranja razvoja karijera doktoranada i omogućiti mentorima da u svoja znanstvena istraživanja uključe doktorande koji žele sudjelovati u istraživačkom radu te usmjeriti svoju karijeru prema vrhunskoj znanosti. Konačni cilj Projekta je izobrazba novih doktora znanosti koji će karijeru nastaviti u kompetitivnim istraživanjima i/ili gospodarstvu.

Natječajem je predviđeno financiranje ukupnog troška plaće doktoranda, s primarnim ciljem izrade doktorskog rada i usvajanja znanja o temeljnim postavkama znanstvenog rada i istraživanja.

Na natječaj se mogu prijaviti također i kandidati čiji su Istraživački projekti s roka IP-01-2018 u postupku vrednovanja.

  • Rok za prijavu mentora: 11. rujan 2018. do 13:00 CET
  • Mentor: znanstvenik s međunarodno priznatim dostignućima u znanosti i/ili tehnologiji. *Natječaj je otvoren za mentore iz svih područja znanosti.
  • Okviran broj doktoranada: 200
  • Pojedinačan iznos financiranja: ukupan trošak plaće doktoranda
  • Trajanje financiranja doktoranda: najviše 4 godine
  • Okvirni početak financiranja: prva polovica 2019. godine

Više o natječaju i upute za prijavitelje nalaze se u nastavku.

Sva potrebna dokumentacija nalazi se OVDJE.

Prilozi