Sveučilište Sjever uspješan domaćin UniSportPlay natjecanja studenata sportaša

 Savez sportskih udruga Sveučilišta Sjever zajedno s Gradom Varaždinom i Županijskim akademskim sportskim savezom bio je domaćin UniSportPlay natjecanja koje se održavalo u Varaždinu od 19.- 22. travnja. Kako je Savez sportskih udruga Sveučilišta Sjever već bio uspješan domaćin raznih kvalifikacijskih natjecanja dobio je priliku biti prvi domaćin UniSport Play natjecanja u pet sportova koje se ove godine održavalo po prvi puta, a osmišljeno je zbog velikog interesa studenata sportaša i zbog kvalitetnije pripreme i realizacije cijelog UniSport natjecanja.

Na svečanosti otvorenja u Hotelu Turist, u četvrtak, 19. travnja 2018.godine ispred Sveučilišta Sjever prisustvovao je prorektor za nastavu i studentska pitanja doc.dr.sc. Vlado Tropša koji je tom prilikom naglasilo kako Sveučilište Sjever organizacijom ovog natjecanja ali i aktivnim sudjelovanjem studenata dokazuje jačanje svoje akademsko sportske pozicije a istim će putem nastaviti i u narednim godinama. Osim prorektora doc. dr.sc. Tropše, na otvorenju je kao suorganizator natjecanja prisustvovao predsjednik Saveza sportskih udruga Sveučilišta Sjever, prof. Nedjeljko Pavlec koji je tom prilikom poželio dobrodošlicu svim sudionicima naglasivši kako ovo natjecanje ide tragom ideje da se akademski sport preseli iz velikih gradova u manje sredine, pa je iz tog razloga UniSportPlay stigao upravo u Varaždin.

Na UniSportPlay natjecanju sudjelovalo je preko 350 studenata i studentica iz više od 15 hrvatskih sveučilišta, veleučilišta i fakulteta koji su se natjecali u četiri sportske discipline- stolnom tenisu, šahu, tenisu, odbojci i futsalu. Varaždin je tako proteklog vikenda bio domaćin studentima i studenticama iz Sveučilišta u Dubrovniku, Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Zadru, Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Osijeku, Veleučilišta u Karlovcu, VERN-a, Veleučilišta u Slavonskom Brodu, Veleučilišta u Vukovaru, Sveučilišta Sjever, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Puli, Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta, Veleučilišta u Požegi, Međimurskog veleučilišta, Veleučilišta u Karlovcu i Veleučilišta u Gospiću. Ovo natjecanje organizirano je po uzoru na UniSport Finals, a zamjenjuje kvalifikacijska natjecanja u odbojci za žene te postaje kvalifikacijsko natjecanje za plasman na UniSport Finals u stolnom tenisu, šahu i tenisu. Četiri najbolje ekipe iz svih sportova sudjelovat će na završnom državnom natjecanju- Finalsima.

UniSport predstavlja najzabavniji organizirani sustav sporta u Republici Hrvatskoj, koji osim natjecanja podrazumijeva rekreaciju, edukaciju, zabavu i druženje, teži izgradnji okvira optimalnih uvjeta za zdrav život te razvoj i omasovljenje akademskog sporta. Najveća vrijednost UniSporta je što on ne okuplja samo zaljubljenike u sport, već pruža okvir za međusektorsku suradnju pojedinaca i organizacija koje djeluju u domeni obrazovanja, volonterizma, kulture, mladih i gospodarstva.