Završio 15. Hear me seminar u Dubrovniku na kojem je sudjelovao i radio Pressedan

Završilo je 15. okupljanje studentskih radija iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore na kojemu je prvi put sudjelovao i radio Pressedan – ukupno 10 radijskih postaja. Domaćin 15. Hear me seminara bio je UNIDU radio Sveučilišta u Dubrovniku. Glavni urednik Ivan Krznarić i njegova zamjenica Chiara Čargonja boravili su u Dubrovniku od 18. do 21. prosinca gdje su sudjelovali na dva panela u kojima se raspravljalo o budućnosti radija kao i njegovom sadržaju, a cilj je bio razmijeniti iskustva i „politike“ radijskih postaja kako bi se unaprijedio program radija, ali i usmjerio prema onim temama koje su manje zastupljene na studentskim radio postajama – razgovaralo se kako bi se takvim temama trebalo pristupiti i kako ih obraditi. Ivan i Chiara su Sveučilište Sjever, ali i radio Pressedan predstavili kroz kratko predavanje, ali i video koji možete pogledati na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=9UxgSzTI-f8&feature=youtu.be.

Osim toga, svojim sudjelovanjem na okruglom stolu dogovorili su međunarodnu suradnju studentskih radija koja bi se realizirala u siječnju 2018. godine. Cilj je umrežavanje studentskih radija kako bi si mogli međusobno razmjenjivati sadržaje na zajedničkoj web stranici i serveru koji će omogućiti Radio Študent iz Ljubljane.
Ono najvažnije, kako kažu Chiara i Ivan, upoznavanje je ostalih kolega iz različitih gradova i država, te dijeljenje međusobnih iskustava i problema, ali i pronalaženja rješenja za iste te probleme. Hear me seminari održavaju se za 6 mjeseci u Splitu, a Ivan i Chiara pozvali su sudionike Hear me seminara da u budućnosti Sveučilište Sjever bude domaćin.