Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović održala sastanak s prorektorom Sveučilišta Sjever

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović danas je otvorila svoj privremeni ured u zgradi Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici. Nakon podizanja zastave i obraćanja nazočnima ispred sjedišta privremenog ureda, Predsjednica je održala odvojene radne sastanke s čelnicima Županije, zastupnicima u Hrvatskom saboru, gradonačelnicima i načelnicima općina u Županiji te s prorektorom Sveučilišta Sjever, izv. prof. dr. sc. Mariom Tomišom.

Prorektor Tomiša predstavio je povijest i rad Sveučilišta Sjever u oba sveučilišna centra te je upoznao Predsjednicu s novootvorenim diplomskim studijima i novim studentskim restoranom, koji Sveučilište gradi i oprema iz vlastitih sredstava. Također, istaknuo je da 86% studenata na Sjeveru studira u STEM području kao i dobru zapošljivost studenata nakon završetka studija. Na kraju razgovora, upoznao je Predsjednicu s planovima razvoja ali i izazovima koji očekuju Sveučilište u narednom periodu. Predsjednica Grabar Kitarović iskazala je punu podršku daljnjem razvoju Sveučilišta Sjever kao i policentričnom razvoju Republike Hrvatske.
Predsjednica Republike Hrvatske je i prošle godine prilikom posjete Varaždinskoj županiji primila izaslanstvo Sveučilišta Sjever, koje je predvodio rektor prof. dr. sc. Marin Milković.

Galerija