Studenti Sveučilišta Sjever po drugi put na Školi medijske kulture dr. Ante Peterlić

I ovog je ljeta nekoliko studenata Sveučilišta Sjever sudjelovalo na Školi medijske kulture dr. Ante Peterlić koju je organizirao Hrvatski filmski savez. Studentski zbor Sveučilišta Sjever omogućio je studentici Katarini Hrabar i studentu Domagoju Luliću besplatno sudjelovanje na 19. Školi medijske kulture koja je ove godine bila održana u Krapinskim Toplicama od 18. do 28. kolovoza.

"Sudjelovao sam na predavanjima i radionicama drugog seminarskog stupnja koje je orijentirano na cjeloživotno učenje o filmu, što znači da je svako predavanje novo i nikad do sada nije bilo održano u ovakvom obliku. Svako je predavanje vođeno od strane mnogih akademskih profesora i poznatih filmaša bilo zanimljivo na svoj način te se moglo čuti mnogo zanimljivih stvari vezano uz filmsku industriju, povijest filma, ali i razne sitnice koje čine film. Posebno su bile zanimljive radionice na kojima su se vodile rasprave oko raznih kratkometražnih filmova, te o njihovom načinu snimanja ili pak o samoj glumi. Sve u svemu odlično iskustvo koje svakako trebam ponoviti. " – rekao je Domagoj Lulić, student Poslovne ekonomije koji je pohađao drugi seminarski stupanj.

Tamara Bregović, studentica Medijskog dizajna kojoj je prošle godine Sveučilište Sjever omogućilo besplatan odlazak na Školu medijske kulture, odlučila je ponovno sudjelovati. Ove je godine pohađala radionicu za izradu scenarija: "Na radionici za scenarij je bilo odlično; opuštena, ali i radna atmosfera. Sve zajedno je bilo prožeto zabavom, ugodnim ljudima i što je najvažnije obiljem poučnog sadržaja."

Galerija