Na Sveučilištu Sjever održan drugi Psihošpancir

U Sveučilišnom centru Varaždin, 17. i 18. veljače 2017. godine održan je drugi Psihošpancir, stručno znanstveni skup u organizaciji Društva psihologa Varaždin i Sveučilišta Sjever.

Otvorenju Stručnog skupa prisustvovali su brojni gosti, a skup su osim organizatora pozdravili i zamjenik župana, gospodin Alen Kišić i zamjenik gradonačelnika, gospodin Vjeran Radelić.

Ove je godine Skupu prisustvovalo 150 predavača, predavanja su se istovremeno odvijala u 7 dvorana, a prošpanciralo se u dva dana više od 300 građana. Izniman je interes bio za sva predavanja, no posebice za okrugli stol novinara na temu: "Mediji i empatija- trebaju li novinari biti empatični?" na kojem su sudjelovali Sanja Mikleušević Pavić, Sandi Blagonić, Ivica Kruhoberec te moderatorice Andreja Bogdan i Aleksandra Ličanin.

Predavanja su održali brojni ugledni hrvatski psiholozi i psihijatri, profesori i nastavnici s Odjela za biomedicinske znanosti Sveučilišta Sjever, sadašnji i bivši studenti studija Sestrinstva, medicinske sestre, liječnici i drugi stručnjaci. Počašćeni smo predavanjima prim. dr. sc. Pavla Brajše, psihijatra i psihoterapeuta i Eduarda Klaina, dr.med., psihijatra i doajena psihoanalize u našoj zemlji.

U sklopu Psihošpancira održala su se predavanja za poduzetnike o stresu, sagorijevanju na poslu, a prof. dr. sc. Vladimir Takšić podsjetio je sve prisutne na važnost emocionalne inteligencije.
Završetak subotnjeg dana obilježilo je sjajno predavanje prof. dr. sc. Slavka Sakomana koji je ukazao na važnost odgoja u prevenciji ovisnosti, te predavanje dr. sc. Borisa Jokića koji je brojnim građanima prezentirao svoje područje djelovanja "Stanje u sustavu odgoja i obrazovanja RH - ima (li)nade".
U subotu, ispred zgrade Sveučilišta Sjever, Sveučilišnog centra Varaždin, Milenijsku fotografiju sudionika Psihošpancira snimio je Šime Strikoman.

Kako je bilo na Psihošpanciru pogledajte u galeriji fotografija.