Sveučilište Sjever organiziralo radionicu "Umijeće znanstvene komunikacije"

U subotu, 10.12.2016. godine u 9:00 sati u Sveučilišnom centru Varaždin održana je radionica "Umijeće znanstvene komunikacije" (Art of Science Communication). Radionicu su zajednički organizirali Sveučilište Sjever, Odjel za Biomedicinske znanosti i Američko društvo za mikrobiologiju (ASM), na inicijativu doc.dr.sc. Tomislava Meštrovića, predavača na Sveučilištu Sjever i mladog ambasadora Američkog društva za mikrobiologiju (ASM) za Hrvatsku. Na predavanju je prisustvovalo oko 150 studenata svih godina studija Sestrinstva i njihovi nastavnici.

Glavna predavačica na radionici  April Cashin-Garbutt iz Londona, ujedno i glavna urednica popularnog australsko-britanskog portala News-Medical.net, održala je interaktivna predavanja o metodama intervjuiranja i znanstvenoj komunikaciji, a studenti sestrinstva su pokazali veliki interes te aktivno sudjelovali u radionici. Predavanja na navedenu temu, April Cashin-Garbutt  je održala je i na Sveučilištu Cambridge.

Predavanje je, također, održao i Damien Jonas Wilson s Kariba o svojim multikulturalnim iskustvima u znanosti i znanstvenoj komunikaciji tijekom studiranja i usavršavanja na Sveučilištu u Utrechtu, Zagrebu i na Harvardu. Studenti nisu sakrili oduševljenje njegovim izlaganjem i iskustvima.

Tomislav Meštrović, glavni organizator radionice, približio je studentima studija Sestrinstva razvoj znanstvene komunikacije.

S obzirom na odaziv i zadovoljstvo studenata, organizacija ovakvih događanja na Sveučilištu Sjever te na Odjelu za Biomedicinske znanosti se očekuje i u budućnosti.

Kako je izgledalo druženje u subotu, pogledajte u galeriji slika.