Sveučilište Sjever suorganizator Međunarodne znanstveno – stručne konferencije PR, Media & Sports Days University of Mostar

Na Međunarodnoj znanstveno - stručnoj konferenciji PR, Media & Sports Days University of Mostar koja se održala od 8. do 10. studenoga, u panelima i izlaganjima aktivno su sudjelovali profesori, nastavnici i studenti Sveučilišta Sjever, a upravo najboljim radom u studentskoj sekciji proglašen je rad studentice našeg Sveučilišta.

Na otvorenju Konferencije je, u ime organizatora, pozdravni govor održao rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić, dok su se kao međunarodni suorganizatori obratili rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković i prof. dr. sc. Stine Grønvold, prorektorica za znanost s Inland Norway University of Applied Sciences.

Program Konferencije sastojao se od trideset izlaganja u pet sekcija: Odnosi s javnošću, Mediji, Sport, Studentska sekcija te Poster prezentacije na temu Umjetna inteligencija u odnosima s javnošću, medijima i sportu.

Izv. prof. dr. sc. Gordana Tkalec sudjelovala je u panel raspravi „Umjetna inteligencija u odnosima s javnošću – trendovi i perspektive“, zajedno s prof. dr. sc. Zoranom Tomićem, rektorom Sveučilišta u Mostaru te doc. dr. sc. Đorđem Obradovićem sa Sveučilišta u Dubrovniku

U sekciji Sport je predstavljen rad „Korištenje informatičke tehnologije i analitike u sportskim medijima“, čiji su autori doc. dr. sc. Krešimir Lacković, izv. prof. dr. sc. Gordana Tkalec i Ivan Pavić sa Sveučilišta Sjever.

„Utjecaj tehnologije na razvoj i afirmaciju odnosa s javnošću – od pamfleta do umjetne inteligencije“ bila je poster prezentacija predavačica Sveučilišta Sjever Antonije Tomaš  i Petre Kuhar, a u sklopu Studentske sekcije Sveučilište Sjever je predstavljala studentica Morena Martinović izlaganjem na temu „Lažne vijesti u eri umjetne inteligencije: primjeri i rješenja“. Ponosni smo što je upravo rad studentice Sveučilišta Sjever proglašen najboljim u studentskoj sekciji.

Ciljevi konferencije su prezentirati, promovirati te analizirati i istražiti suvremene trendove odnosa s javnošću, podijeliti stečene spoznaje i iskustva znanstvenika i praktičara područja odnosa s javnošću, integrirane komunikacije i medija, otvoriti dijalog i raspravu s naglaskom na istraživanja i buduće trendove u struci i srodnim disciplinama, pratiti rad mladih znanstvenika i praktičara i poticati ih na stvaranje i prihvaćanje profesionalnih standarda i etičkih načela te nagrađivati izvrsnost na navedenom komunikacijskom području.

Organizatori konferencije su Studij odnosa s javnošću i Studij novinarstva Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, a uz Sveučilište Sjever međunarodni suorganizator je i Fakultet za audiovizualne medije i kreativne tehnologije Sveučilišta primijenjenih znanosti Inland Norveška.

Galerija