Dobrodošlica rektora Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marina Milkovića

Poštovane i drage studentice i studenti, brucošice i brucoši,

pred nama je nova akademska godina koja će vam zasigurno donijeti puno novih znanja, izazova i lijepih uspomena za budućnost.

Zahvaljujem vam što ste izabrali Sveučilište Sjever, kao mlado i perspektivno sveučilište, za svoj put akademskog obrazovanja.

Svi mi, profesori i nastavnici, potrudit ćemo se da steknete i teorijsko i praktično znanje i ostvarite tako svoje profesionalne snove u budućnosti. Jednako tako, bit ćemo vam potpora ukoliko ćete na tom putu obrazovanja zatrebati pomoć i usmjeravanje, jer svima nam je želja da nakon stjecanja diplome na Sveučilištu Sjever dalje u život krenete osnaženi i spremni za rad u svojoj željenoj struci.

U oba sveučilišna centra - u Varaždinu i Koprivnici potrudit ćemo se i dalje kontinuirano ulagati, ne samo u razvoj studijskih programa koje ste odabrali već i prostorne kapacitete i sveukupno kvalitetniji studentski život, a bit ćemo otvoreni i za vaše prijedloge jer je Sveučilište Sjever sveučilište kojem je stalo do studenata.

Pozivam vas da se uključite u rad studentskih udruga, postanete dijelom uspješnih sportskih ekipa Sveučilišta Sjever, pokažete svoju kreativnost u nizu projekata upravo namijenjenih vama na Sjeveru. Steknite nova iskustva i u Erasmus projektima koji će vam omogućiti, osim novih znanja u zemlji i inozemstvu, i nova prijateljstva i upoznavanje novih krajeva.

Trudit ćemo se i dalje povezivati znanost i gospodarstvo i već spremamo za vas novi Tjedan karijera, Festival znanosti, brojna gostovanja, a sve kako bi osigurali što veću širinu vaših znanja i pripremili vas za tržište rada. Od članova naše Alumni zajednice možete potražiti savjet kako nakon studentskih dana uspješno nastaviti karijeru, jer ponosni smo na naše brojne studente koji su već priznati u svojim strukama, ne samo u zemlji već i inozemstvu.

Želimo da na Sveučilištu Sjever ostvarite svoje snove i ne zaboravite - Znanje je u vašim rukama! Sretno vam u novoj akademskoj godini!