Joško Lokas, Ivan Vukušić i Robert Šola gostovali na Tjednu karijera

"Nisam se uklapao u njihov način razmišljanja, previše sam bio van kutije, kako su mi rekli… Razmišljao sam na drugačiji način i onda upisujem Medijski dizajn u Koprivnici gdje mi je zaista divno, zbog svega, profesora, kolegija, drugih studenata… Nevjerojatno je koliko smo se svi povezali. Tu su prepoznali moje potencijale i preporučili me za posao u jednoj od najboljih hrvatskih agencija“, nije mogao suspregnuti emocije bivši student Medijskog dizajna na Sveučilištu Sjever Alen Dumić dok je pred prepunom dvoranom uzvanika, profesora i studenata podijelio svoja iskustva studiranja u Koprivnici. Alen je danas jedan od najvažnijih dizajnera u međunarodno priznatoj agenciji Bruketa&Žinić&Gray, no i dalje je rado viđen na Sjeveru.

To je bio samo jedan od brojnih emotivnih trenutaka na Tjednu karijera UNIN Connect Week koji se nakon izrazito uspješna tri dana u Sveučilišnom centru Varaždin, uz pokroviteljstvo Hrvatske gospodarske komore, Varaždinske županije i Hrvatske poštanske banke, u četvrtak, 11. svibnja, i petak, 12. svibnja, nastavio u Sveučilišnom centru Koprivnica.

Osim Alena Dumića, na panelu pod nazivom „Karijera nakon Sjevera” svoje iskustvo studiranja na Sveučilištu Sjever podijelili su i bivši student novinarstva Ivan Pavić i Vedran Vrabec, urednik bivši student studija Multimedija, oblikovanje i primjena Jakov Košćak, danas zaposlen u agenciji 404 te Suzane Bernat, bivša studentica studija Poslovanje i menadžment, koja danas radi u međunarodnoj tvrtki OBO Bettermann koja je jedan od vodećih ponuđača proizvoda na svim područjima elektroinstalacija u regionalnom distributivnom centru za hrvatsko i slovensko tržište. Svi su se složili da im je Sjever pomogao ne samo da nauče puno, nego i da se dokažu kod poslodavca te nametnu dodatnim teoretskim i praktičnim znanjima koji su ih u startu razlikovali od konkurencije.

Sveučilište Sjever me je usmjerilo i probudilo u meni želju za edukacijom, iako na početku toga uopće nisam bio svjestan. Danas sam na doktorskom studiju, a u srednjoj školi sam mislio da neću ni fakultet završiti”, istaknuo je Ivan Pavić, Marketing Content Specialist u Sofascoreu, s kojim se složio urednik vijesti i komentator na Telegramu Vedran Vrabec, dodavši da mu je upis novinarstva na Sjeveru najbolja odluka koju je dosad u životu napravio.

Nakon inspirativnog razgovora s bivšim studentima, a danas priznatim stručnjacima, uslijedio je talk show Jedan na dva „TV maratonci: od Potjere do Voicea – može li se kreativnost naučiti?“ u kojem je s TV voditeljem, producentom i autorom Joškom Lokasom te radijskim i TV voditeljem, direktorom programa Top radija Ivanom Vukušićem razgovarala dr.sc. Ivona Čulo s Odjela za komunikologiju, medije i novinarstvo.

“Nije istina da su svi poslovni namješteni; još kako student pokucao sam na vrata Hloverki Novak Srzić i ponudio svoj kviz o kojem sam maštao godinama… Dala mi je priliku i nastao je Upitnik. Nakon toga sam radio druge uspješne kvizove i puno različitih projekata, od autorskih dijela, produkcije, evenata, do serije Nestali, koja mi je i privatno i poslovno zaista izrazito važna. Educiranje tijekom cijelog života je neprocjenjivo i zato čitajte puno, učite i nikad nemojte odustati jer se onda i najluđi snovi ostvaruju. Poslušajte tuđe savjete, ali napravite ono što vi mislite da je ispravno i ustrajte u tome”, poručio je studentima Joško Lokas, autor i voditelj popularne Potjere na HTV-u, pred prepunom dvoranom u kojoj se tražila stolica više.

Tijekom Tjedna karijera u Koprivnici studentima su predstavljene i djelatnosti više od 30-ak etabliranih tvrtki, među kojima su: Hrvatska gospodarska komora; Hrvatska poštanska banka; Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET; HAMAG BICRO; Hrvatski zavod za zapošljavanje; Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata europske unije; CARLSBERG CROATIA; PODRAVKA; 404 agency; ENTER Koprivnica; STORM Grupa; Egmont; PIXSELL; Reklam; LIDER media; Glas Podravine; Drava.info; Podravski radio; TINKER studio; DOBAR FILM; Komunalac; Podravski list; ePodravina te zanimljiva radionica / portfolio review za studente Sveučilišta Sjever u organizaciji agencije 404.

Osim Lokasa, na Tjednu karijera u petak. 12. svibnja, gostovao je i Robert Šola, glavni urednik Sportskih novosti, a održana su i dva zanimljiva panela – „Zelena tranzicija Hrvatske: Trošak ili prilika za nove poduzetničke izazove“ i „Razvoj logistike i održivog prometa kao ključ razvoja zajednice – ili zašto že svi trebati inženjere održive mobilnosti i logistike“ koja su privukla veliku zainteresiranost studenata.

 „Cilj Sveučilišta Sjever nije samo obrazovati studente, već ih i pripremiti za tržište rada i upoznati ih s budućim poslodavcima. Osim povezivanja s realnim sektorom i privredom, važan je i podatak kako će Grad Koprivnica dodijeliti 20.000 eura stipendija za zanimanja koja trebaju ovom dijelu Hrvatske, a tu su i poslodavci koji potencijalne zaposlenike privlače i s drugim potporama. Zahvalni smo poslodavcima i na suradnji koju nam pružaju osiguravajući praksu za naše studente “, istaknuo je rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković, a podršku je održavanju Tjedna karijera dao je i Grad Koprivnica.

Izuzetno smo ponosni na Sveučilište Sjever i na ovaj projekt koji sve više raste i nudi sve više mogućnosti za naše studente i poduzetnike. Sveučilište Sjever u srednjem i dugom roku za grad Koprivnicu, za ovaj kraj, mora imati značaj u razvoju kakav je prije 70 godina imala Vegeta“, naglasio je u motivacijskom govoru studentima gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić

Ako i ti želiš studirati na Sveučilištu Sjever prijavi se putem stranice www.postani-student a za diplomske putem web stranice www.diplomski.studij.hr !