Konferencija Mikrokvalifikacije i vaučeri – nove prilike za razvoj ljudskih potencijala

Predstavnice Sveučilišta Sjever; pročelnica izv.prof.dr.sc. Sanja Šolić i pročelnica izv.prof.dr.sc. Marijana Neuberg sudjelovale su na konferenciji Mikrokvalifikacije i vaučeri – nove prilike za razvoj ljudskih potencijala održanoj  15. prosinca 2022. godine u virtualnom okruženju

Konferencija je organizirana na godišnoj razini u organizaciji Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala (NVRLJP).

Cilj konferencije bio je informirati zainteresirane subjekte iz sustava obrazovanja i tržišta rada te ostalu zainteresiranu javnost o mikrokvalifikacijama i vaučerima kao novim prilikama za unapređenje ljudskih potencijala u kontekstu Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira (HKO). Te su teme prepoznate kao važne i učestale, kako u Europi, tako i u Hrvatskoj, osobito u 2022. godini. Isto tako, Europska unija je prepoznala važnost mikrokvalifikacija te potiče njegov daljnji razvoj, među ostalim, i kroz sustav vaučera (financijski instrument dodjele javnih sredstava za obrazovanje odraslih / cjeloživotno učenje).

Program se nalazi na poveznici: Program konferencije