Na Znanstveno - učilišnom kampusu Borongaj održana završna konferencija projekta ProLog

Završna konferencija projekta ProLog održala se u petak, 18. ožujka na Znanstveno - Završna konferencija projekta ProLog održala se u petak, 18. ožujka na Znanstveno - učilišnom kampusu Borongaj. 

Konferenciji su prisustvovali dekan Fakulteta prometnih znanosti prof. dr. sc. Tomislav Josip Mlinarić, voditelj projekta ProLog doc. dr. sc. Luka Novačko te brojni predstavnici tvrtki iz područja gospodarstva te prometa i logistike.

Sve prisutne je pozdravio dekan Fakulteta prometnih znanosti prof. dr. sc. Tomislav Josip Mlinarić i tom prilikom naglasio kako je projekt ProLog jako bitan za sve studente koji će u budućnosti završiti Fakultet prometnih znanosti jer će se kroz ove studijske programe usavršiti njihov obrazovni proces koji će im uvelike pomoći na tržištu rada i povećati njihovu zapošljivost.

Projektom „ProLog“ povećat će se relevantnost nastavne djelatnosti razvojem i unapređenjem studijskih programa iz područja prometa i logistike te jačanje kompetencija nastavnog i nenastavnog osoblja. Postojećim i budućim studentima omogućit će se upisivanje i završavanje studijskih programa koji su u skladu s tržištem rada, što će povećati njihovu zapošljivost.

Rezultate projekta predstavio je voditelj projekta ProLog doc. dr. sc. Luka Novačko.

U sklopu projekta zajedno s partnerima: Pomorskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, Sveučilištem Sjever i tvrtkama Ericsson Nikola Tesla d.d. i Orbico d.o.o., razvijeno je pet standarda zanimanja iz prometa i logistike, odnosno tri iz područja prometa: prometni planer, upravitelj prijevoznih procesa i dizajner informacijsko komunikacijskih sustava te dva iz područja logistike: inženjer logistike  i upravitelj logističkih sustava.

Kroz projekt su nabavljene licence i opremljeni laboratoriji što je velik doprinos stalnom usavršavanju obrazovnog procesa na svim razinama studija, kao i podizanju kvalitete znanstvenog i stručnog rada.

ProLog – Razvoj visokoobrazovnih standarda zanimanja, standarda kvalifikacija i studijskih programa na osnovama Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području prometa i logistike 

Sufinancirano sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Galerija