Odjel za geodeziju i geomatiku krenuo s projektom "BIRGIT"

Održan Kick-off sastanak Erasmus+ BIRGIT projekta

Predstavnici Odjela za geodeziju i geomatiku sudjelovali su u srijedu, 9. veljače 2022. godine na kick-off sastanku Erasmus+ projekta BIRGIT, u kojem je Sveučilište Sjever (Odjel za geodeziju i geomatiku) jedan od partnera.

BIRGIT (training on Building InfoRmation models integrated with Geographical InformaTion) projekt ima za cilj povezati područja GIS-a (Geoinformation System) i BIM-a (Building Information Modeling) u svrhu osposobljavanja budućih stručnjaka sa potrebnim znanjima i vještinama kroz izradu novih nastavnih sadržaja u okviru preddiplomskih i diplomskih studija te programima cjeloživotnog obrazovanja.

Projekt traje 3 godine, a provodit će se u razdoblju od 1. veljače 2022. do 31. siječnja 2025. godine.

Uz djelatnike Odjela za geodeziju i geomatiku Sveučilišta Sjever, na projektu će sudjelovati sljedeći partneri: Ocellus Information Systems (www.ocellus.se) i Novogit (www.novogit.se) iz Švedske, GISIG (www.gisig.it) i Forma Azione (www.azione.com) iz Italije, CIP Virgen del Camino (www.virgendelcamino.com) i Comunidad Foral de Navarra (www.ain.es) iz Španjolske te EfVET (www.efvet.org) iz Belgije.