Na Sveučilištu Sjever gostujuće predavanje „Industrija 4.0 – Nova filozofija u proizvodnji“

U organizaciji Odjela za mehatroniku na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin, u četvrtak, 3. ožujka 2022. godine s početkom u 10 sati u dvorani 111, UNIN2 održat će se predavanje stručnjaka za tehničku podršku iz tvrtke FESTO, Saše Simovića s temom „Industrija 4.0 – Nova filozofija u proizvodnji“.

Cilj ovog predavanja i posjete stručnjaka za tehničku podršku Sveučilištu Sjever jest na prikladan način upoznati sudionike s tehničkim dostignućima i mogućnostima pametnog održavanja i industrije 4.0. Poglavlja koja će se obraditi na ovom predavanju obuhvaćaju sljedeće: Teorija, Didaktički sustavi Festo, Smart maintenance, AR: Upotreba AR naočala i pametnih uređaja, Mobile Maintenace System (MES 4.0), Smartenance i Festo LX – Digitalna platforma za učenje.

Među mnogobrojnim tvrtkama s kojima Sveučilište Sjever ostvaruje značajnu suradnju jest i tvrtka FESTO koja je međunarodno prepoznatljiva u polju automatizacije, robotike u tehnološki naprednoj industriji te izradi, izvedbi i inoviranju istraživačko razvojne opreme, uređaja i sklopova s izravnom primjenom u raznim vrstama industrije te istraživačkih i laboratorijskih centara.  "Mali dio laboratorijske opreme tvrtke FESTO posjeduje i Sveučilište Sjever koju koriste Odjeli mehatronike i strojarstva te očekujemo da ćemo u daljnjem razvoju razviti još bolju i konkretnu suradnju kroz laboratorijsku i istraživačku komponentu i cjelovitim sustavom primjenom u praksi.", ističu na Sveučilištu Sjever.

Veselimo se vašem dolasku!