Doc.dr.sc. Bojan Đurin i prof.dr.sc. Božo Soldo sa Odjela za graditeljstvo objavili poglavlje u knjizi uglednog izdavača Springer

Doc.dr.sc. Bojan Đurin, kao glavni autor i prof.dr.sc. Božo Soldo kao jedan od koautora, objavili su poglavlje pod nazivom ''Sustainable Energy Production: Small Hydropower Plant and Solar Photovoltaic Power Plant Hybrid System'' u knjizi pod nazivom ''Affordable and Clean Energy'', koja je u štampanoj verziji izdana početkom 2021. godine. Navedena knjiga je dio serija knjiga pod nazivom ''Encyclopedia of the UN Sustainable Development Goals'', objavljenih u sklopu inicijative Ujedinjenih Naroda ''2030 Agenda for Sustainable Development''.

Poglavlje u knjizi nastalo je kao rezultat znanstveno-istraživačkog rada unutar suradnje temeljem potpisanog Ugovora o suradnji između Sveučilišta Sjever i Sveučilišta u Prištini te u sklopu projekta potpore Sveučilišta Sjever pod nazivom ''Potencijal vodotoka za proizvodnju električne energije iz malih hidroelektrana'', gdje je docent Đurin voditelj, uz suradnike docenta Danka Markovinovića i redovitog profesora Božu Soldu. Navedeno je rezultiralo sa dva rada objavljena u WoS bazi, jednim radom u ostalim bazama te četiri rada na međunarodnim znanstvenim konferencijama.

Spomenimo da su preostali koautori poglavlja u knjizi suradnici sa Faculty of Mechanical Engineering, University of Prishtina ''Hasan Prishtina'', izv.prof.dr.sc. Shpetim Lajqi te s Geotehničkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dr.sc. Nikola Kranjčić.