Online predavanja Ivana Škarića i Sanela Volarića na Odjelu za ekonomiju

Ivan Škarić iz Hrvatske gospodarske komore održao je u petak, 8. siječnja, u 16:30 sati izrazito zanimljivo gostujuće online predavanje na temu “Uloga HGK u sustavu gospodarske diplomacije RH” na kolegiju Strategije ulaska na inozemna tržišta Odjela za ekonomiju Sveučilišta Sjever.

Nakon njega u 18 sati također vrlo zanimljivo i inspirativno predavanje pod naslovom “Strategije ulaska na inozemna tržišta - primjer iz industrije osiguranja” održao je Sanel Volarić.

Ivan Škarić direktor je tvrtke Terra fertile te tvrtke VRH - Poduzetničkog inkubatora za savjetovanje i upravljanje. Osim toga, od  2016. godine do danas radi kao viši stručni savjetnik u Hrvatskoj gospodarskoj komori. Diplomirani je ekonomist, ima bogato profesionalno iskustvo, a trenutačno studira i na Poslijediplomskom specijalističkom studiju Poduzetništvo i EU fondovi.

Sanel Volarić završio je Fakultet elektrotehnike i računarstva na Sveučilištu u Zagrebu te stekao zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike u području industrijske elektronike (1996.) i magistra znanosti u području računarstva (2001.). Godine 2005. upisao je sveučilišni znanstveni poslijediplomski studij Poslovno upravljanje – MBA na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te stekao zvanje magistra znanosti iz znanstvenog područja društvenih znanosti, znanstvenog polja ekonomije. Pohađa doktorski studij na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Prvih 9 godina poslovne karijere proveo je u području informacijskih tehnologija,  a od 2006. vodio je Sektor prodaje društva Allianz Zagreb, gdje je početkom 2008. postao je i član Uprave za prodaju, odgovoran za razvoj distribucijskih kanala i realizaciju planova prihoda društva. U travnju 2010. prešao je u regionalni menadžment Allianz na poziciju pomoćnika člana Uprave za regiju srednje i istočne Europe, Bliskog istoka i sjeverne Afrike (područje operacija i IT). U svibnju 2014. preuzima poziciju predsjednika Uprave Croatia osiguranja i vodi društvo tokom zahtjevnog restrukturiranja i jačanja distribucijskih kanala nakon privatizacije. Krajem 2017. osniva društvo za savjetovanje u području digitalnih transformacija, restrukturiranja i razvoja proizvoda. Kao predavač sudjelovao je na više konferencija i znanstvenih skupova te je objavio nekoliko znanstvenih i stručnih radova.