Novi suvremeni studijski smjer na Sveučilištu Sjever - Digitalna ekonomija i inovacije!

Na Sveučilištu Sjever studenti će od ove jeseni moći studirati na novom smjeru prilagođenom u potpunosti potrebama suvremenog tržišta rada – Digitalna ekonomija i inovacije na diplomskom sveučilišnom studiju Poslovna ekonomija! Studij traje četiri semestra, a studenti nakon završenog studija sječu diplomu magistra ili magistar ekonomije.

  • To je novi studijski program na širem području, ne samo u Hrvatskoj. Uz dosadašnja dva smjera na diplomskom studiju Poslovne ekonomije (Međunarodna trgovina i Turizam), novim studijskim programom otvorili smo još jedna vrata za ulazak naših studenata u novi svijet tržišta rada, u svijet poduzetništva, u svijet globalnog gospodarstva. Uspješnim završetkom naši će magistri i magistre poslovne ekonomije imati nove digitalne vještine potrebne gospodarstvu koje karakteriziraju novi poslovni modeli i sudjelovanje u poslovnim procesima koji se oslanjaju na nove tehnologije četvrte industrijske revolucije – naglašava pročelnik Odjela za ekonomiju izv. prof. dr. sc. Ante Rončević, ističući nazive nekoliko ključnih kolegija novog studija: Digitalna ekonomija, Digitalna transformacija u poslovanju, Blokchain i digitalna infrastruktura za poslovanje, Inovacije i strateški razvoj, Intelektualno vlasništvo – autorsko pravo i pravo industrijskog vlasništva, Strategija digitalnog marketinga, Upravljanje znanjem i organizacijsko učenje, Fintech - osnove za financije, Disruptivne inovacije i design thinking, Poslovna inteligencija i mnogi drugi izborni kolegiji.

Studenti novog diplomskog smjera tijekom studiranja stjecat će tako nove digitalne vještine potrebne gospodarstvu, koje karakteriziraju novi poslovni modeli, analiza utjecaja digitalne inovacije na ekonomski rast, identifikacija disruptivnog potencijala i prilika tehnologija poput blockchaina, stjecanje znanja i perspektiva o inovacijama u području digitalne ekonomije, identificiranje ključnih trendova gospodarskog razvoja te sudjelovanje u poslovnim procesima koji se oslanjaju na nove tehnologije četvrte industrijske revolucije.

  • Digitalna ekonomija pruža znatno veće mogućnosti rasta produktivnosti poduzeća i drugih organizacija pa tako zemljama kao što je Hrvatska postaje sredstvo za brže sustizanje razvijenih gospodarstava i brži rast životnog standarda njezinih građana – ističe izv. prof. dr. sc. Ante Rončević.

Ovim novim studijskim programom Sveučilište Sjever otvorilo je još jedna vrata za ulazak studenata u svijet tržišta rada koji postaje sve zahtjevniji. Studente očekuju profesori s bogatim poduzetničkim iskustvom, inovativno okruženje u kojem će raditi na projektima samostalno i u timovima, brojni gostujući predavači iz Hrvatske i inozemstva, suradnja s realnim sektorom te vrlo poticajna i prijateljska atmosfera.
Prijave za upis moguće su od 1. srpnja do 30. rujna 2020., a sve informacije vezane uz način i rokove prijave te uvjete upisa mogu se pronaći na www.diplomski.studij.hr.