Studenti Odjela za fizioterapiju aktivno i odgovorno odrađuju vježbe u kabinetima na Sveučilištu Sjever

Studenti prve i druge godine preddiplomskog stručnog studija Fizioterapije aktivno su počeli s odrađivanjem vježbovne nastave u kabinetima fizioterapije u sklopu kolegija Fizioterapijska procjena i Fizioterapijske vještine I.  Naime, kako su  sukladno Zaključku Vlade Republike Hrvatske od 11. svibnja 2020. ublažene mjere te su njima na visokim učilištima omogućena provođenje nužnih kontaktnih studentskih obaveza bez kojih nije moguće završiti ovu akademsku godinu u online okruženju, što se prije svega odnosi na održavanje kontaktne vježbovne nastave neophodne za zadovoljavanje pojedinih ishoda učenja i zahtjeva regulirane profesije.

Sveučilište Sjever izradilo je detaljne upute za postupanje kod održavanja laboratorijskih, umjetničkih i kliničkih vježbi, te praktičnog rada u malim grupama te se sukladno navedenim uputama izvode vježbe i praktični rad.

Vježbe se  u svakom kabinetu odrađuju u grupama do deset osoba (9 studenata + 1 mentor vježbovne nastave) uz pridržavanje svih uputa. Studenti i mentori  prilikom dolaska na Sveučilište Sjever obavljaju dezinfekciju ruku, mjeri im se tjelesna temperatura beskontaktnim IC toplomjerom, nose pamučne ili jednokratne kirurške maske te se svaki njihov dolazak evidentira, a nakon vježbi se kabinet detaljno dezinficira.Studenti su zadovoljni organizacijom i konceptom vježbi te su se vrlo brzo i uspješno prilagodili svim oblicima nastave, pri čemu su se pokazali kao odgovorni i savjesni studenti poštujući sve dobivene upute od strane Sveučilišta Sjever.

Ne propustite pogledati video vježbi na studiju fizioterapije na Sveučilištu Sjever!

U dogovoru s nositeljicom kolegija Anicom Kuzmić, mag.physioth. mentori su snimili video materijale i fotografije pojedinih vještina koje su studenti imali priliku pogledati na Merlinu, a u kabinetima se uz superviziju mentora snimljene vještine praktično odrađuju, koje možete vidjeti u nastavku: