Zaklada Ana Rukavina na Sveučilištu Sjever - pozivaju se studenti na akciju upisa u Hrvatski registar

Na inicijativu Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin, u četvrtak, 6. veljače 2020. godine, od 11:30 do 13:30 sati u prostorima UNIN2 (Ulica 104. brigade 3) Zaklada Ana Rukavina održat će akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Prije same akcije u 11 sati održat će se kratko predavanje o Zakladi Ana Rukavina u UNIN2-101 kako bi se sve prisutne upoznalo sa inicijativom i svrhom

Akcija u Varaždinu održat će se na inicijativu Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever kako bismo zajedno pomogli oboljelim osobama u Hrvatskoj i svijetu u potrazi za podudarnim darivateljem.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije, limfoma te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Poruka svake akcije upisa u Hrvatski registar je lijek je u nama. Njome Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote. Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), upisano 63.193 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je za 117 oboljelih osoba u Hrvatskoj i inozemstvu.

Kontakt osoba:

Marija Stapar Zrile, koordinator za medije i akcije

Zaklada Ana Rukavina

091 542 4012

mare@zaklada-ana-rukavina.hr