Rektor Sveučilišta Sjever i načelnik PU varaždinske održali sastanak u Sveučilišnom centru Varaždin

U Sveučilišnom centru Varaždin, u srijedu 4. prosinca 2019. godine održan je radni sastanak rektora Sveučilišta Sjever, prof.dr.sc. Marina Milkovića s načelnikom Policijske uprave varaždinske, g. Predragom Benčićem na temu uspostave suradnje između dviju ustanova.

Uspostavljena suradnja obuhvatit će različite segmente djelovanja ustanova, s naglaskom na međusobnu potporu u planiranju i provedbi znanstvenih i stručnih projekata, organizaciju tribina o temama iz područja prevencije i sigurnosti u zajednici, različite razine potpore u edukaciji i razvoju ljudskih resursa, kao i zajedničko podupiranje brojnih društveno prihvatljivih vrijednosti.

„Sveučilište Sjever aktivno radi na uspostavi suradnje s brojnim ustanovama i tvrtkama iz okruženja i šire, a sve u svrhu jačanja institucionalnih kapaciteta, razvoja novih projekata, poticanja kvalitetne razmjene iskustava i informacija te društveno odgovorno djelovanje u lokalnoj zajednici, što su između ostalog i ciljevi suradnje s PU varaždinskom.“, istaknuo je rektor prof.dr.sc. Milković.

Sastanku su nazočili i prorektor Sveučilišnog centra Varaždin, izv.prof.dr.sc. Damir Vusić, te sa strane PU varaždinske: zamjenik načelnika PU varaždinske Dalibor Božić, voditelj odsjeka za obradu kriminaliteta Boris Divjak i službenik za stručno usavršavanje, Dražen Krtanjek.