Gostujuće predavanje doc.dr.sc. Dalibora Pudića na Sveučilištu Sjever

Sveučilišni centar Varaždin

Na Sveučilištu Sjever će se u petak, 13. prosinca 2019. godine održati gostujuće predavanje doc.dr.sc. Dalibora Pudića na temu "Inovacije i transfer tehnologije" u dvorani UNIN2_111, s početkom u 18 sati.

Doc.dr.sc. Dalibor Pudić je rođen je 2. ožujka 1972. godine u Slavonskom Brodu. Godine 1997.  diplomirao je na Sveučilištu u Zagrebu, Fakultetu strojarstva i brodogradnje na procesno-energetskom smjeru (diplomirani inženjer strojarstva). Godine 2005. magistrirao je na Poslijediplomskom studiju Poduzetništvo na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Ekonomski fakultet u Osijeku. U srpnju 2015. godine doktorirao je na interdisciplinarnom međusveučilišnom doktorskom studiju „Poduzetništvo i inovativnost“ Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Doc.dr.sc. Dalibor Pudić završio je i niz drugih programa među kojima se ističu investicijsko savjetovanje u Komisiji za vrijednosne papire RH, izobrazba za energetsko certificiranje zgrada, pedagoško-psihološka izobrazba, te korporativno upravljanje za članove nadzornih odbora.

Doc.dr.sc. Dalibor Pudić je izvršni član u znanstvenom vijeću za naftno-plinsko gospodarstvo i energetiku HAZU-a i predsjednik Hrvatske stručne udruge za plin. Radno iskustvo Dalibor Pudić je stjecao u energetskom sektoru na upravljačkim pozicijama kao dugogodišnji direktor Brod-plina za distribuciju plina i toplinske energije kojeg je u potpunosti restrukturirao, zatim godinu dana kao direktor Toplote proizvodnje za proizvodnju kotlova, te trenutno kao član Upravnog vijeća Hrvatske energetske regulatorne agencije već osmu godinu na koju je odabran dva puta odlukom Hrvatskog sabora. Dalibor Pudić je 4 godine predavao „Poduzetnički menadžment“ na Veleučilištu u Slavonskom Brodu. Na ekonomskom fakultetu u Zagrebu i Rijeci sudjeluje kao gost predavač. Trenutno je docent na Sveučilištu Sjever gdje predaje kolegije Ekonomika proizvodnje i Inovacije i transfer tehnologije te Upravljanje projektima, inovacije i start-up. Autor je i koautor petnaestak radova iz područja menadžmenta i poduzetništva u energetskom sektoru.