Obilježavanje Međunarodnog dana rijeke Drave u Varaždinu

Drugo obilježavanje Međunarodnog dana rijeke Drave bit će održano 23. rujna 2019., s početkom u 19:30 sati, u multimedijalnoj dvorani palače Herzer u Varaždinu. Obilježavanje Međunarodnog dana rijeke Drave organiziraju Grad Varaždin i Sveučilište Sjever, u partnerstvu s Gradskim muzejom Varaždin.

"Cilj ovakvog obilježavanja Međunarodnog dana rijeke Drave je promicanja zaštite i razvoja prirodnih i kulturnih vrijednosti dravske regije, kao i senzibiliziranje varaždinske javnosti o ovoj temi. Rijeka Drava, iako je međunarodna rijeka, izvire u Italiji, a protječe kroz Sloveniju, Austriju, Mađarsku, ponajviše naša hrvatska, jer većim djelom svog toka protječe upravo kroz Republiku Hrvatsku. " – rekla nam je voditeljica događaja doc. dr. sc. Lovorka Gotal Dmitrović sa Sveučilišta Sjever.

U prigodnom programu sudjelovat će Udruge koje djeluju na području Grada Varaždina, a kojima je rijeka Drava u fokusu zanimanja. Tako će javnost imati priliku čuti o akcijama „Dan na Dravi“, „Zelena čistka“ i „VukoVaraždin“, a doc. dr. sc. Krunoslav Hajdek sa Sveučilišta Sjever će prezentirati smjer Ambalaža, recikliranje i zaštita okoliša u sklopu kojega će studenti, između ostalog, proučavati važnost očuvanja okoliša.

Naravno, i ove godine obilježavanje Međunarodnog dana rijeke Drave završava otvaranjem izložbe. Kroz likovne radove predstavit će se autorica Marija Vuković. Izložba će za javnost biti otvorena do 29. rujna.

Događaj je besplatan i otvoren za javnost.

Galerija
Prilozi
  • ( - )