„Model rada Sveučilišta Sjever trebalo bi primijeniti na čitavu Hrvatsku“

Doc.dr.sc. Miro Kovač u službenom posjetu Sveučilištu Sjever

Prorektor za financije i opće poslove, izv.prof.dr.sc. Goran Kozina ugostio je u petak, 5. srpnja 2019. godine u službenom posjetu Sveučilištu Sjever, Sveučilišnom centru Varaždin predsjednika saborskog odbora za vanjske i europske poslove, doc.dr.sc. Miru Kovača. Doc.dr.sc. Kovač se prilikom posjeta Sveučilištu Sjever susreo s nastavnicima i studentima nakon čega je naglasio svoje pozitivne dojmove načinom rada, nastavnicima i kvalitetom opremljenosti Sveučilišta Sjever.

“Zahvaljujem se rektoru prof.dr.sc Marinu Milkoviću i prorektoru izv. prof.dr.sc. Goranu Kozini na pozivu. Sve pohvale rektoru, upravi i zaposlenicima na iznimnom ostvarenju.  Sveučilište Sjever primjenjuje model rada koji treba primijeniti i na druge dijelove Hrvatske. Sve što sam vidio i čuo prenijet ću kolegama, ne samo u Hrvatskom saboru nego i okruženju u kojem se krećem. Moramo voditi računa o decentralizaciji i potrebama tržišta rada. Doista sam impresioniran uvjetima za rad studenata i zaposlenika“, istaknuo je predsjednik saborskog odbora, doc.dr.sc. Miro Kovač.

Prorektor za financije i opće poslove izv.prof.dr.sc. Kozina sa zadovoljstvom je ugostio doc.dr.sc. Kovača: „Sveučilište Sjever ima otvorena vrata za sve znanstvenike i stručnjake iz svih područja znanosti, kako bi dio svog znanja i iskustva mogli prenijeti studentima. Izuzetna mi je čast što nas je posjetio doc.dr.sc. Miro Kovač. On je iskusan diplomat, čovjek koji je bio i ministar vanjskih i europskih poslova, koji je diplomirao, magistrirao i doktorirao na poznatom Pariškom sveučilištu “ Sorbonne Nouvelle”, čovjek poliglota koji govori pet jezika. Sve ove činjenice dokazuju njegovo iznimno iskustvo, ali i težinu njegovih riječi", istaknuo je tom prilikom prorektor, izv.prof.dr.sc. Goran Kozina koji je zahvalio doc.dr.sc. Kovaču što se odazvao na njegov poziv.

*Fotografije preuzete s portala: https://evarazdin.hr/

Galerija