Stručni skup u organizaciji Odjela za sestrinstvo na Sveučilištu Sjever

U Sveučilišnom centru Varaždin, u subotu 10. ožujka 2018. povodom Međunarodnog dana žena, organiziran je stručni skup pod nazivom „Vratimo porođaj ženama: fiziologija trudnoće i porođaja.“ U organizaciji ovog stručnog skupa ispred Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever sudjelovala je predavačica Ivana Živoder, dipl.med.techn. zajedno s pročelnikom odjela izv.prof.dr.sc. Goranom Kozinom.

Osim Sveučilišta Sjever u organizaciji skupa sudjelovala je Hrvatska komora primalja – Područno vijeće Varaždinske županije te predavači Katedre za babištvo iz Ljubljane i Antonela Brajković Cesar, certificirana porodna doula.
Skup je posjetilo više od stotinu osoba, uključujući trudnice, majke, primalje, liječnike, medicinske sestre i druge stručnjake. Skupovi ovakve vrste izuzetno su korisni kako za stručnjake tako i za zajednicu. Skup je donio neprocjenjiva znanja stručnjacima ali i samim trudnicama i majkama. „Svjesni nedostatka informacija o fiziološkom porođaju, kako kod žena, tako i kod primalja, liječnika i ostalog medicinskog osoblja, skup je imao za cilj približiti fiziološki porođaj i njegove prednosti za majku i dijete.“, naglasila je predavačica Ivana Živoder.
Evaluacija skupa pokazala je potrebu budućih organiziranja predavanja za stručnjake u primaljstvu te korisnost ovih predavanja za trudnice i majke.

Održavanjem ovog stručnog skupa Sveučilište Sjever nastavlja s organizacijom niza korisnih radionica, predavanja i skupova kako za struku tako i za zainteresirane građane.

Galerija