Profesori Mario Tomiša i Mario Periša izložili radove na 52. zagrebačkom salonu

Profesori sa Sveučilišta Sjever, Mario Tomiša i Mario Periša svojim su radovima sudjelovali na ovogodišnjem Zagrebačkom salonu, javnosti poznatoj kao ugledna nacionalna izložba suvremenog stvaralaštva na polju vizualnih umjetnosti, dizajna i arhitekture, sa dugom, 50- godišnjom tradicijom.

Ovogodišnje, 52. izdanje Salona posvećeno je primijenjenim umjetnostima i dizajnu, a središnju temu ove manifestacije pod nazivom "(Ne) primjenjivost primijenjene umjetnosti" osmislio je Nikola Albaneže, kustos i autor koncepcije.

Na natječaj za sudjelovanje na Salonu prijavilo se 111 autora i autorskih grupa sa 203 rada među kojima su izabrani i radovi naših profesora sa Sjevera.

Ovogodišnji se Salon realizira u više izložbenih prostora u gradu Zagrebu, a uz Muzej Mimara to su: Muzej za umjetnost i obrt, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna (Izložbeni salon Izidor Kršnjavi) te Galerija ULUPUH. Također, dio će radova biti postavljen na javnome prostoru ispred Škole primijenjene umjetnosti i dizajna i na Cvjetnome trgu.

Više informacija o ovogodišnjem 52. zagrebačkom salonu na linku: http://52zagrebackisalon.com/

Čestitamo našim profesorima!

Galerija