Gospodin Bob Dobson održao gostujuće predavanje

Na Sveučilištu Sjever, Sveučilišnom centru Varaždin, Odjelu za Biomedicinske znanosti, 13.04.2017. gostovao je gospodin Bob Dobson, tajnik Odjela za katastrofe i vojsku Velike Britanije, tajnik Europskog udruženja za traumatologiju i hitnu kirurgiju i jedan od osnivača Nacionalnog tečaja za obuku paramedika u Velikoj Britaniji.
Gospodin Dobson gost je Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije te je u svom kratkom boravku posjetio studente studija Sestrinstva kako bi im prikazao specifičnost hitnog zbrinjavanja bolesnika u Velikoj Britaniji.
Pred oko 200 studenata gosp. Dobson prezentirao je kako je započela edukacija paramedika u Londonu i kako je zahtjevno njihovo obrazovanje. Najviše interesa studenata i gostiju pobudio je dio predavanja o terorističkom napadu u Londonu i organizaciji hitne pomoći unesrećenima u toj situaciji.
Gospodin Dobson nije krio oduševljenje prepunom dvoranom, opremljenošću Odjela za biomedicinske znanosti i cijelim Sveučilištem Sjever s kojim bi želio ostvariti i širu suradnju.

Galerija