Terenska nastava na festivalu fotografije Balkan Photo Festival

Studenti odjela Multimedije, oblikovanja i primjene, Medijskog dizajna i Novinarstva sudjelovali su na fotografskom festivalu Balkan Photo Festival u Sarajevu. Zahvaljujući Studentskom zboru Sveučilišta Sjever, pedesetak studenata iz Varaždina i Koprivnice dobili su mogućnost sudjelovanja u svečanom otvorenju festivala, kao i radionicama i predavanjima stručnjaka iz područja fotografije koje su se održavale kroz vikend.

Dodjela nagrada je uključivala dvanaesteročlani žiri koji su birali između selekcije devedeset fotografija, uglavnom autora iz regije jugoistočne Europe, ali i ostatka svijeta. U Nacionalnoj galeriji održavale su se prezentacije nove fotografske opreme, projekta autora Samoa Vidica "Munich Surfers" i izložba fotografa Amela Emrića "Lost Childhood".

Ovom prilikom studenti Sveučilišta Sjever mogli su iskusiti međunarodni festival fotografija u novom okruženju za dodatnu motivaciju u njihovim fotografskim izvedbama, ali i ponešto naučiti od stručnjaka o novim tehnikama i opremi.

Galerija