Donesena Odluka o financiranju studentskih projekata u 2016. godini

Prema „Pravilniku o financiranju studentskog zbora te programa studentskih udruga i drugih studentskih organizacija Sveučilišta Sjever“, raspisan je Natječaj za financiranje studentskih programa u 2016. godini (koji je bio otvoren do 19. veljače 2016. godine). Na natječaj je pristiglo pet pravovaljanih prijava dostavljenih u propisanom roku i to za tri projekta udruga, te dva projekta skupine studenata.

O pristiglim prijavama prijedlog za financiranje Senatu Sveučilišta Sjever je predložilo Povjerenstvo u sastavu: Hrvoje Selec (predsjednik Povjerenstva, student), Brigita Krog (studentica), Dora Lapaine (studentica), te dr. sc. Vlado Tropša i dr. sc. Damir Vusić (u ime nastavnog osoblja Sveučilišta). Senat Sveučilišta Sjever je prijedlog prihvatio na VI. Sjednici održanoj 29. ožujka 2016. godine, a financijska sredstva ostvarili su: Udruga MOP Sveučilišta Sjever za organizaciju 5. MOP - festivala multimedije i to u iznosu od 25.000,00 kuna, te Savez sportskih udruga Sveučilišta Sjever za rad Saveza u iznosu od 15.000,00 kuna.

MOP festival multimedije projekt je udruge sadašnjih i bivših studenata odjela MOP koji pozitivno medijski najviše doprinosi Sveučilištu Sjever od strane studentskih aktivnosti, te višegodišnje održavanje festivala, uvijek u jednu ruku kreativnog i inovativnog karaktera, uključuje sudjelovanje značajnog broja naših studenata, ali otvoren je i za javnost te prepoznat od strane TZ Grada Varaždina kao perspektivan projekt za daljnja ulaganja.

Savez sportskih udruga je Savez koji djeluje na Sveučilištu Sjever i koordinira radom tri sportske udruge na Sveučilištu. Akademski sport jedina je kontinuirana izvannastavna aktivnost studenta Sveučilišta, te se provodi u oba centra, stoga ih treba maksimalno podržati u daljnjem radu.

Obje udruge djeluju u sklopu Sveučilišta Sjever te ispunjavaju kriterije propisane Pravilnikom, te su u udrugama u većinskom postotku članovi upravo studenti Sveučilišta. Ujedno treba spomenuti kako obje udruge koje su ostvarile sredstva putem navedenog natječaja, dobivaju sredstva za rad i iz drugih izvora financiranja, što je posebno prepoznato.