Koprivnički gimnazijalci upoznali život na Sjeveru

Članovi novinarske i radijske grupe Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica posjetili su Sveučilište Sjever, Sveučilišni centar Koprivnica te sa svojim profesorom Sašom Kresojevićem saznali sve o studijskim programima koji se izvode na Sveučilištu.

Nakon uvodnog dijela gdje ih je dočekala v.d. pročelnice Odjela za komunikologiju, medije i novinarstvo doc. dr. sc. Ivona Čulo sa suradnicima te kraćeg predstavljanja cijelog Sveučilišta Sjever, učenici su prošetali prostorom Sveučilišnog centra Koprivnica, upoznali studente Komunikologije, medija i novinarstva te studente Medijskog dizajna i imali priliku saznati odgovore na sva pitanja vezana uz studije koji ih zanimaju. Osobito ih se dojmio posjet redakciji Pressedana gdje su vidjeli radijski studio kao i upoznali ekipu koja stoji iza tekstova na portalu Pressedan i radijskog programa.

Za kraj ih je pročelnik Odjela za prehrambenu tehnologiju izv. prof. dr. sc. Bojan Šarkanj proveo kroz najnovije i suvremeno opremljene laboratorije u zgradi Prehrambene tehnologije.

Učenici Gimnazije imali su brojna pitanja i iskazali interes za sve viđeno na Sveučilištu Sjever. Zainteresirale su ih mogućnosti nastavka školovanja koje im se nude u njihovom gradu kao i opremljenost Sveučilišta koje prati najnovije trendove u obrazovanju i školuje mlade ljude za karijere potrebne na tržištu rada.

Galerija