Sveučilište Sjever započelo specijalističkim usavršavanjem prvostupnika sestrinstva u djelatnosti hitne medicine

Sveučilište Sjever dana 19. lipnja 2023. godine započelo je sa specijalističkim usavršavanjem prvostupnika sestrinstva u djelatnosti hitne medicine. Završetkom programa, u trajanju od godinu dana, prvostupnici/ce sestrinstva biti će osposobljeni za samostalni rad na području pružanja kvalitetne i sigurne zdravstvene skrbi te sveobuhvatnosti pristupa oboljelima i ozlijeđenima s aspekta hitnog zbrinjavanja od strane hitne medicinske pomoći.

Cilj ovog programa poboljšanje je zdravstvene skrbi korisnika kroz kontinuiranu edukaciju zdravstvenih radnika (cjeloživotno obrazovanje). Program specijalizacije stvoren je zbog znanstvene, kliničke i organizacijske potrebe za medicinskom disciplinom čije je primarno polje djelovanja specifična medicinska problematika.

Program usavršavanja prvostupnika sestrinstva u djelatnosti hitne medicine na Sveučilištu Sjever trenutno polazi 24 specijalizanta iz četiri Zavoda za hitnu medicinu: Nastavni Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije, Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije, Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije i Zavod za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije.

Galerija