Erasmus+ stručna praksa studentice Multimedije, oblikovanja i primjene na Malti

Mihaela Špiljak, studentica prijediplomskog studija Multimedije, oblikovanja i primjene realizirala je tromjesečnu mobilnost u svrhu stručne prakse u sklopu Erasmus+ programa. Njezino iskustvo možete pročitati u nastavku.

„Dragi kolege i kolegice,

S radošću želim podijeliti s vama svoje iskustvo s nedavno završene Erasmus+ stručne prakse u inozemstvu. U periodu od tri mjeseca (od početka ožujka do kraja svibnja) imala sam priliku učiti i raditi na Malti u organizaciji PRISMS, udruzi za mlade koja se bavi organiziranjem aktivnosti za mlade u lokalnoj zajednici te provođenjem Erasmus+ projekata diljem Europe.

U udruzi sam bila zadužena za vođenje društvenih mreža, grafički dizajn vizualnih identiteta projekata, dizajn priručnika i publikacija, te snimanje i montiranje promotivnih videa. Ova raznovrsna praksa omogućila mi je da steknem brojna znanja koja su se pokazala izuzetno korisnima kako na poslovnom, tako i na privatnom planu.

Kroz rad u timu naučila sam važnost suradnje i komunikacije, te sam razvila vještine kritičkog mišljenja i analitičkog pristupa. Uz to, imala sam priliku upoznati se s područjem marketinga organizacija te sam usavršila svoje vještine u radu s društvenim mrežama. Jedno od najdragocjenijih iskustava bilo je raditi u interkulturalnom okruženju, gdje sam naučila kako uspješno komunicirati i surađivati s ljudima iz različitih kultura i nacionalnosti.

Osim profesionalnog razvoja, praksa mi je omogućila i osobni rast. Život u stranoj zemlji, samostalnost i odgovornost koje su bili nužni, potaknuli su me da razvijem vještine organizacije, budžetiranja i snalaženja u novim situacijama. Ova iskustva pružila su mi priliku za osobno sazrijevanje i samostalnost, te sam se uspjela prilagoditi novom okruženju i izvući maksimum iz svake situacije.

Svima vama koji razmišljate stručnoj praksi u sklopu Erasmus+ programa, toplo je preporučujem. To je prilika koja će vam donijeti nevjerojatno iskustvo i otvoriti vrata brojnim mogućnostima, a sa sigurnošću mogu reći da u potpunosti mijenja pogled na život. Ukoliko imate priliku, nemojte propustiti ovu avanturu!

Hvala Sveučilištu Sjever na podršci i pruženoj mogućnosti za sudjelovanje u ovom izvanrednom programu. Također, želim zahvaliti udruzi PRISMS na gostoprimstvu, pažnji, ljubavi, posvećenosti i nevjerojatnom iskustvu koje su mi pružili.

S ljubavlju,

Mihaela :)„

Galerija