Erasmus+ mobilnost na Fakultetu za zdravstvene in socialne vede Slovenj Gradec, Slovenija

U sklopu ERASMUS+ PROGRAM - KA1 individualne mobilnosti nastavnog osoblja na Fakultetu za zdravstvene in socialne vede Slovenj Gradec sudjelovala je nastavnica Odjela za fizioterapiju Vesna Hodić, univ. mag. physioth., u razdoblju od 29.05. – 1.06.2023. godine. 

U sklopu ERASMUS+ programa na  Fakultetu za zdravstvene in socialne vede Slovenj Gradec (FZSV SG) održan je okrugli stol sa međunarodnim sudjelovanjem na temu „Pomen telesne dejavnosti v času organiziranog izobraževalnega procesa“, na kojem je nastavnica Vesna Hodić, univ. mag. physioth iznijela primjere iz osobne prakse u radu sa studentima na Sveučilištu Sjever kao i sa sportašima iz HRS-a i HOO-a, a uz stručnjake, fizioterapeute s područja Koruške, prisustvovali su studenti fizioterapije FZSV SG i predavač FZSV SG Domen Šerdoner, mag. physioth. 

Također su održana predavanja na teme iz „Sportske fizioterapije“, studentima prve godine fizioterapije FZSV SG.

Tijekom boravka domaćini ERASMUS+ programa FZSV SG, koordinatorica Anja Antić i pred. Tina Vetter, mag. zdr. nege, predstojnica Katedre za zdravstvene in socialne vede i koordinatorica kliničnega usposabljanja organizirale su posjete i radne sastanke na radilištima fizioterapeuta sudarnih ustanova u Splošnoj Bolnici Slovenj Gradec (Odelku za fizikalno medicino in medicinsko rehabilitaciju kao i na odjelu SB SG), Razvojnoj ambulanti s centrom za zgodnjo obravnavo pri SB SG, Centru za krepitev zdravja pri SB SG i u Športnom centru SG REHA centar koji je smješten na Gradskim bazenima u Slovenj Gradec.