Studentice Odjela sestrinstva Sveučilišta Sjever sudjelovale na  5. Studentskom kongresu zaštite zdravlja „Sanitas 2022“  

Na Medicinskom fakultetu u Rijeci od 8. do 9. travnja 2022. godine održan je 5. Studentski kongres zaštite zdravlja - „Sanitas“. Radi se o stručno-znanstvenom kongresu čija su ciljana publika studenti biomedicinskih smjerova i prirodnih znanosti iz Hrvatske i šire regije, a posvećen je zaštiti zdravlja. Kongres omogućava studentima kreiranje vlastite mreže suradnika sličnih interesa, stjecanje iskustva kongresnog sudjelovanja koja većinu očekuje u daljnjem profesionalnom životu, predavanja stručnjaka iz raznih grana znanosti, studentska izlaganje te tematske radionice.

Uz podršku Studentskog zbora i Sveučilišta Sjever na kongresu su sudjelovale Paula Kontek, Petra Benček, Doroteja Vidmanić, Dunja Gregurec i Klara Lucić studentice druge godine prediplomskog stručnog studija sestrinstva kao i Ines Kučko, Isabela Kovačić, Lea Obadić i Ines Marinković studentice druge godine diplomskog studija sestrinstva. Studentice koje su aktivno sudjelovale na kongresu svojim izlaganjima bile su Klara Lucić s temom „Atopijski dermatitis“ i studentica Ines Marinković s temom  „Astma i KOPB“.