Erasmus+ iskustvo KA103 u Austriji na University of Applied Sciences Burgenland, Eisenstadt

Prof. dr. sc. Goran Kozina, prorektor za financije i opće poslove i prof. dr. sc. Anica Hunjet, prorektorica za znanstveno-umjetnički rad i međunarodnu suradnju Sveučilišta Sjever u okviru programa mobilnosti ERASMUS+ KA103 u akademskoj godini 2021./2022. krajem mjeseca veljače 2022. godine boravili su u Austriji na University of Applied Sciences Burgenland, Eisenstadt. U University of Applied Sciences Burgenland, Eisenstadt izvode se 4 studijska programa na preddiplomskoj razini, 9 studijskih programa na diplomskoj razini, te dva združena doktorska studija iz područja društvenih znanosti, polja ekonomije i interdisciplinarne društvene znanosti u čijem konzorciju sudjeluje Sveučilište Sjever.

Međunarodni združeni prekogranični doktorski program „Međunarodni ekonomski odnosi i menadžment“ zajednički izvode Sveučilišta u Puli, Bratislavi, Sopronu, Pragu i Mostaru te Sveučilište Sjever, u suradnji s administrativnim i organizacijskim partnerom Sveučilištem za primijenjenu znanost, Burgenland, Eisenstadt, Austrija.

Međunarodni združeni prekogranični interdisciplinarni doktorski studij „Obrazovne i komunikacijske znanosti“ izvodi se u suradnji sa Sveučilištem u Ljubljani, Međunarodnim Burch Sveučilištem u Sarajevu, Sveučilištem u Mostaru te Sveučilište Sjever uz administrativnu i organizacijsku potporu Sveučilišta za primijenjenu znanost, Burgenland, Eisenstadt, Austrija.

Međunarodni združeni doktorski programi se smatraju najvažnijim generatorom internacionalizacije europskog obrazovanja i istraživanja; imaju važnu ulogu u poticanju međusveučilišne suradnje zasnovane na razvijanju međunarodnih iskustava u istraživanju i mentoriranju; potiču razvoj vještina nužnih za transfer novih znanja među partnerima u združenom studiju.

U svrhu održavanja nastave spomenuti profesori sudjelovali su u izvođenju nastave na studijskom programu združenog doktorskog studija Međunarodni ekonomski odnosi i menadžment, i to konzultativne nastave s PhD kandidatima.

Studenti su bili vođeni kroz proces istraživanja i pisanja znanstvenih radova kako bi izrađivali dobro organizirane i jasno predstavljene znanstvene radove i hipoteze te na kraju i doktorske disertacije.

Galerija