3D MODELIRANJE U PRIMJERIMA 3.

Autori: Andrija Bernik, Damir Vusić, Robert Geček

ISBN 978-953-7809-99-7

Broj stranica: 332

Format: 18 x 25 cm

3D modeliranje u primjerima 3. treća je knjiga objavljena od strane Sveučilišta Sjever za potrebe 3D kolegija koji se provode u sklopu sveučilišnoga znanstvenog studija Multimedije Sveučilišta Sjever u Varaždinu.

Posebnost ove knjige je ta što obuhvaća do sada manje poznate programske alate kao što su Substance Painter, alat za fizički korektno osvjetljenje i izradu naprednih teksturnih mapa, ali i Unity 3D - alat za kreiranje 2D/3D računalnih igara i aplikacija. Uz navedene, po prvi puta je uključen i Blender - iznimno kvalitetan besplatni program za 3D računalnu grafiku namijenjen kako početnicima tako i naprednim korisnicima.

Sve to sačinjeno je unutar 10 poglavlja i isto toliko primjera koji olakšavaju shvaćanje apstraktnih dijelova 2D/3D računalne grafike. Knjiga je namijenjena studentskoj populaciji, međutim može služiti i kao podloga samostalnom učenju šire populacije zainteresiranih korisnika za Mayu, Blender, Substance Painter kao i Unity3D ističe doc.dr.sc. Andrija Bernik, suautor knjige i nositelj kolegija za 3D računalnu grafiku na odjelu diplomskog studija Multimedije Sveučilišta Sjever.