Nastavnici i studenti Sveučilišta Sjever angažirani u radu Primarno respiratorno-intenzivističkog centra KB Dubrava namijenjenog za zbrinjavanje bolesnika oboljelih od COVID-19 bolesti

Nastavnici Odjela za sestrinstvo i fizioterapiju, studenti sestrinstva, kako i sadašnji, tako i bivši te  studenti fizioterapije Sveučilišta Sjever aktivno su angažirani u radu Primarno respiratorno-intenzivističkog centra KB Dubrava namijenjenog za zbrinjavanje bolesnika oboljelih od COVID-19 bolesti. Naime, obzirom na specifičnu i novonostalu situaciju vezano za pandemiju COVID-19 bolesti, odlukom Vlade RH KB Dubrava prenamijenjena je u jedinstveni primarni respiratorno intenzivistički centar RH (PRIC), kao najvažnija ustanova u RH za zbrinjavanje navedenih bolesnika.

Klinika za anesteziju, reanimatologiju i intenzivu medicinu nastavna je baza i Sveučilišta Sjever pa tako brojni nastavnici koji predaju na Sveučilištu Sjever paralelno u kumulativnom odnosu rade i u navedenoj ustanovi. U ovoj klinici svakodnevno se zbrinjavaju umjereno teški i vrlo teško pacijenti oboljeli od COVID-19 bolesti, stoga je angažman i rad svih zaposlenika sada doista neprocjenjiv i značajan. Do sada je liječeno preko 40 pacijenata, a u radu, liječenju i skrbi za te bolesnike u Kliničkoj bolnici Dubrava sudjeluju i naši nastavnici i brojni studenti sestrinstva i fizioterapije.

Nastavnici i mentori, studenti Sveučilišta Sjever, djelatnici KB Dubrava bore se za živote svakog od ovih ljudi zahvaćenih ovom bolešću. Rad i okolnosti vrlo specifičnih postupaka kakvih do sada nije bilo u teoriji niti praksi kako u intenzivističkom liječenju, tako i njezi sestrinskih postupaka jasno se može vidjeti na priloženim fotografijama.

O važnosti njihova nagažmana govori i činjenica kako naši nastavnici nakon 24 satnih dežurstava provode nastavu na daljinu i tako u ovim teškom uvjetima i dalje nesebično prenose studentima svoja iskustva i znanje.

Hvala Vam od srca na svemu što radite! Vaš rad nema cijenu.

Ponosni smo na sve naše nastavnike i mentore te na naše bivše i sadašnje studente studija sestrinstva i fizioterapije.