Na Sveučilištu Sjever održano gostujuće predavanje mr.sc. Aleksandra Stošića, dr.med. i Ante Antića, manualnog terapeuta

U Sveučilišnom centru Varaždin, u četvrtak, 28. studenog 2019. godine, u sklopu kolegija  "Fizioterapijske vještine“ (nositeljica kolegija Anica Kuzmić, mag.physioth) održano je gostujuće predavanje i stručna radionica pod temom ,,Manualna terapija – Što je to?" Predavanje i radionicu su održali  mr.sc. Aleksandar Stošić, dr.med; spec. ortoped.; OMT; DO; sportski liječnik, predavač na Hrvatskoj Akademiji za osteopatiju i Ante Antić, manualni terapeut, TCM terapeut, predavač na Učilištu Adrianus za Cross Friction i Funkcionalnu masažu, Cupping terapiju i Uvod u kinesku medicinu u praksi.

Ovakvim pristupom u edukaciji studenti preddiplomskog studija fizioterapije upoznati su s modernim i izazovnim načinom primjene fizioterapijskih vještina, kao i mogućnostima primjene manualnih tehnika u sklopu manualne medicine. Tijekom održavanja vrlo zanimljive radionice, studenti su iskazali veliko zanimanje kao i aktivno sudjelovanje u razvoju novijih fizioterapijskih tehnika prema korisnicima njihovih usluga.