Vlada Republike Hrvatske odobrila je povećanje proračuna Sveučilišta Sjever za 2020. godinu

Vlada Republike Hrvatske prihvatila je amandman kojim se u okviru Ministarstva znanosti i obrazovanja osigurava dodatnih 10 milijuna kuna za redovitu djelatnost Sveučilišta Sjever.

„Želimo izraziti zahvalnost Vladi Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom mr. sc. Andrejem Plenkovićem na snažnoj potpori djelovanju Sveučilišta Sjever, kroz usvajanje amandmana i povećanje proračuna Sveučilištu Sjever za 2020. godinu.

Nakon što je u kolovozu mjesecu donesena Odluka Vlade o prijenosu u vlasništvo Sveučilištu Sjever nekretnine (dio bivše vojarne "Ivan Drašković", Optujska ulica), u svrhu osiguranja i izgradnje prostornih i poslovnih kapaciteta za potrebe obavljanja znanstveno-nastavne djelatnosti, Vlada je ovom odlukom o povećanju proračuna Sveučilištu Sjever još jednom pokazala da razumije i rješava probleme s kojima se naša ustanova suočava već duže vrijeme. Odlukom je ispravljena očigledna nepravda s obzirom na izuzetno visok interes studenata za upisom na Sveučilište Sjever te popunjenim gotovo svim upisnim kvotama na svim studijskim programima u oba sveučilišna centra. 

Isto tako posebno zahvaljujemo i inicijatorima za donošenje ove značajne odluke, saborskim zastupnicima Anđelku Stričaku, Josipu Križaniću, Sunčani Glavak i Damiru Felaku. Hvala na požrtvovnosti i ustrajnosti.

Također, hvala i svim ostalim pojedincima na razumijevanju i podržavanju inicijative - predstavnicima lokalne i regionalne samouprave; gradonačelniku grada Koprivnice Mišelu Jakšiću, gradonačelniku grada Varaždina Ivanu Čehoku, županima Radimiru Čačiću i Darku Korenu, saborskim zastupnicima Željku Lackoviću, Robertu Podolnjaku, Ireni Petrijevčanin Vuksanović, Mariju Habeku, Mariji Puh te drugim saborskim zastupnicima koji su na bilo koji način pomogli oko donošenja ove odluke.“-  istaknuo je povodom usvajanja amandmana rektor prof. dr. sc. Marin Milković.