Dolazak predstavnika IAAS-a na Sveučilište Sjever

Na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Koprivnica u srijedu, 9. listopada 2019. godine predstavit će se članovi IAAS-a;  International Association of Students in Agriculture and Related Sciences - međunarodne udruge studenata agronomije i srodnih znanosti. Ova je udruga jedna od najvećih svjetskih studentskih organizacija i vodeća organizacija studenata agronomije i srodnih znanosti.

IAAS je međunarodna udruga studenata utemeljena 1957. godine, sa sjedištem u Belgiji na Katholieke Universiteit Leuven. Udruga studenata Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu njena je članica od godine 1993. Udruga okuplja studente koji studiraju, bave se istraživanjima u područjima agronomije i srodnih znanosti, kao što su znanosti o okolišu, šumarstvo, prehrambene znanosti, pejzažna arhitektura, itd.

Na Sveučilištu Sjever boravit će u sklopu tjedna razmjene na temu: ˝Konkurentnost i potencijal Sjeverne Hrvatske u poljoprivrednoj i prehrambenoj industriji˝, događaj koji će trajati od 7. do 13. listopada, a na kojem će prisustvovati 35 sudionika iz 8 zemalja. Sudionici će raspravljati o aktualnim globalnim problemima poljoprivrede i srodnih znanosti, steći relevantna stručna znanja, unaprijediti meke vještine preko raznih treninga s ciljem lakšeg zapošljavanja, te upoznati kulturu i običaje sjeverne Hrvatske. Kroz spomenute i mnoge druge aktivnosti tako će obrazovanje mladih ljudi i njihov akademski razvoj biti u funkciji ostvarivanja glavnih ciljeva današnjice.

Pozivamo sve studente, a posebno studente ppreddiplomskog studija prehrambene tehnologije da se upoznaju s radom ove udruge koja djeluje već viš od 50 godina. Dolazak predstavnika ove značajne udruge izvrsna je prilika studentima za umrežavanje i upoznavanje s međunarodnim iskustavima iz primjera dobre prakse.