Zašto izabrati diplomski studij novinarstva na Sveučilištu Sjever?

Unatoč tome što digitalni darvinizam u kojemu živimo ozbiljno radi na deprofesionalizaciji novinarstva i raslojava ga po stalno novim kriterijima kako bi uvjerio medijsku publiku da baš svi možemo biti novinari građanskoga, kolumnističkoga, tržišnoga, celebrity… "novinarstva", jedina brana pred tako medijaliziranom stvarnošću i dalje su samo – profesionalni novinari!

Na recentne izazove novinarske struke diplomski studij novinarstva na Sveučilištu Sjever nudi kvalitetan, dinamičan i atraktivan program – u poticajnoj atmosferi najmlađega hrvatskog javnog sveučilišta koje osigurava rad u moderno opremljenim prostorima, u malim grupama i s motiviranim profesorima koji poznaju imenom sve svoje studente, potiču ih na objavljivanje stručnih i znanstvenih radova, sudjelovanje na konferencijama, organizaciju tribina i okruglih stolova, moderiranje različitih događaja i gostovanja na Sjeveru. Utemeljen na ravnoteži teorijskoga i praktičnoga dijela nastave, uz visok stupanj izbornosti kolegijâ, diplomski studij novinarstva kontinuirano prati nove trendove u informacijsko-komunikacijskom području te osposobljava svoje studente za ozbiljno profesionalno novinarstvo u svim vrstama medija.

Na pitanje Zašto izabrati diplomski studij novinarstva na Sveučilištu Sjever? odgovaraju naši studenti diplomskoga studija novinarstva zaposleni već u različitim medijima:

Mirela Bačić, N1: "Studij novinarstva na Sveučilištu Sjever najbolji je izbor jer daje širu sliku znanja o medijima, a pod tim isključivo mislim na razvoj kritičkog razmišljanja. Novinarstvo bez toga ne postoji. Na Sjeveru se uče osnove novinarstva, alati za obradu, povijest novinarstva, forme kao i njegova perspektiva u budućim izazovima, ali sve to bez kritičke analize bilo koje teme nije dovoljno za kvalitetu i relevantnost. Diplomski studij novinarstva na Sveučilištu Sjever dao mi je savršen temelj za novinarstvo s povjerenjem, a upravo to nedostaje našem dobu, vremenu i prostoru."

Krešo Puklavec, Radio Drava/drava.info: "Osim što mi je diplomski studij novinarstva na Sjeveru proširio vidike i dao priliku za daljnje usmjeravanje, upravo sam se tijekom diplomskog studija povezao s trenutnim poslom – u struci! Prilike možda ne padaju s neba, ali ih svakako ima. Meni se isplatilo u svakom smislu."

Andrea Solar, RTL: "Diplomski studij novinarstva na Sveučilištu Sjever nadopunio mi je već stečena znanja s prve tri godine studija. Upoznala sam se i s novim kolegijima, jedinstvenim u Hrvatskoj, poput Uredništva i Narativnog novinarstva. Osim praktičnog i teorijskog znanja, posebno mi se sviđa individualni pristup studentima kao i manje grupe na predavanjima i vježbama. Sveučilište je moderno opremljeno i svima onima koji imaju afinitete prema novinarstvu, s naglaskom na razvijanje vještina u multimediji, ovaj će studij pomoći da nauče više i rade na svojoj kreativnosti."

Vedran Vrabec, Telegram.hr: "Mislim da je praktičnost najveća kvaliteta programa diplomskog studija novinarstva na Sveučilištu Sjever. Većinu onoga što smo naučili na predavanjima, imali smo prilike isprobati na vježbama, i to se pokazalo kao velika prednost kada sam počeo raditi. S lakoćom sam pisao velike priče jer sam ih tijekom studiranja radio u sklopu kolegija Publicistika i Narativno novinarstvo. Nije mi bio problem napraviti multimedijalne priloge koji su uključivali tekst, galerije fotografija i videoisječke jer sam na kolegiju Tehnološke inovacije i novinarstvo naučio kombinirati te vrste medijskih sadržaja i pretvoriti ih u suvislu priču. Snalazio sam se u kompleksnim temama povezanim s političkim sustavom RH jer sam takve teme obrađivao kroz seminarske radove na kolegiju Politika i mediji. Sličnih primjera imam za gotovo svaki kolegiji koji sam slušao. Ukratko, diplomski studij novinarstva na Sjeveru opremio me je znanjima i vještinama zahvaljujući kojima se na poslu baš nikada nisam osjetio nesigurno ili nekompetentno."

Galerija