Info dan Agencije za mobilnost i programe EU

U organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) i Sveučilišta Sjever, 5. travnja 2019. godine od 10,00-14:00 sati u Sveučilišnom centru Varaždin održan je Informativni dan na temu programa Marie Sklodowska-Curie, Erasmus+ i CEEPUS. Događanje je održano s ciljem informiranja nastavnog i nenastavnog osoblja te studenata o EU programima i mogućnostima koje isti pružaju. Sudionike ovog događaja pozdravila je prorektorica za znanstveno-umjetnički rad i međunarodnu suradnju, izv. prof. dr. sc. Anica Hunjet.

Program MSCA - Marie Skłodowska-Curie predstavila je Sandra Vidović, AMPEU, koja je prisutnima prezentirala mogućnosti za dobivanje individualne stipendije u okviru programa, mogućnosti konzorcijskih projekata i mreže za inovativno predstavljanje. Objasnila je kako pronaći partnera za MSCA konzorcij te tko ima pravo i koji su uvjeti kod razmjene osoblja na području istraživanja i razvoja. Iskustvo u provedbi projekta Europske noći istraživača u sklopu projekta Horizon 2020 na Sveučilištu Sjever prezentirala je administratorica projekta Tina Lukčić, mag. oec.

Tanja Veljak, AMPEU predstavila je mogućnosti koje nudi program CEEPUS kao Srednjoeuropski program razmjene sveučilišnih studija. Više o CEEPUS iskustvu prezentirale su studentica Lea Kuštelega i profesorica Sanja Zlatić, dipl. ing.

Erasmus+ je najveći program EU u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta, a mogućnosti koje pruža za (ne)nastavno osoblje i studente pruža prezentirala je Dijana Stilinović, AMPEU.

Sudionici u programima mobilnosti, profesori Sveučilišta Sjever, doc. dr. sc. Aleksej Aniskin i doc. dr. sc. Damira Đukec prezentirali su prisutnima su svoje iskustvo u programu Erasmus+. Svoje Erasmus+ iskustvo prezentirali su i dolazni studenti na Sveučilištu Sjever Arthem Chystiakov i Alina Dovhulia s Odessa State Academy of Civil Engineering, Ukrajina.

Za kraj Informativnog dana međunarodno iskustvo predstavila je izv. prof. dr. sc. Anica Hunjet, prorektorica za znanstveno-umjetnički rad i međunarodnu suradnju.