Studentica Sveučilišta Sjever Ana Huđek voditeljica radionica „Što početi s micro:bitom?“

Ana Huđek, studentica diplomskog sveučilišnog studija Poslovna ekonomija Sveučilišta Sjever vodila je radionice pod nazivom "Što početi s micro:bitom?" u organizaciji Dječjeg odjela Gradske knjižnice i čitaonice „Metel Ožegović“ u sklopu projekta „Internet stvari – okvir interoperabilnosti“ financiranog od Hrvatske zaklade za znanost.

Naime, mnoge knjižnice i druge javne ustanove u svoje su programe uvele micro:bitove, mala računala koja se bežično spajaju na internet te su pogodna za učenje programiranja, a jedna od njih je i Gradska knjižnica i čitaonica „Metel Ožegović“ Varaždin. Radionice „Što započeti s micro:bitom“ održane su u tjednu od 11. do 18. srpnja 2018. godine na FOI-ju u Varaždinu i namijenjene su djeci uzrasta od 9 do 12 godina, a zbog velikog su se interesa umjesto jedne održale čak tri radionice te je dogovorena još jedna radionica u listopadu.

Radionice koje je vodila studentica Ana Huđek osmislio je asistent na FOI-ju dr. sc. Boris Tomaš koji je radeći na projektu "Internet stvari – okvir interoperabilnost"  pokrenuo nove projekte koji se tiču Interneta stvari. Navedenim projektom, osim edukacije djece, otvaraju se nove mogućnosti za nove suradnje na području obrazovanja.

Fotografija preuzeta s portala evarazdin.hr