Održan Dan otvorenih vrata u Sveučilišnom centru Koprivnica

Sveučilišni centar Koprivnica je u utorak, 13. ožujka 2018. godine otvorio svoja vrata srednjoškolcima, roditeljima, potencijalnim studentima Sveučilišta Sjever te svim zainteresiranima za rad Sveučilišta kako bi ih informirao o mogućnostima i uvjetima studiranja. U sklopu događanja posjetitelji su saznali sve o studijskim programima na Sveučilištu, razgledali prostore i opremu, labos za videomontažu i tonski studio, poznat kao jedan od najbolje opremljenih u ovom djelu Hrvatske. Također, održano je nekoliko predavanja na kojima su studenti posjetiteljima prenijeli svoja iskustva o studentskom životu na Sjeveru.

U ateljeu Sveučilišta organizirana je umjetnička radionica na kojoj su, pod vodstvom profesora sa Odjela za medijski dizajn, svi zainteresirani mogli povući nekoliko poteza kistom po platnu. Studenti i profesori sa Odjela za novinarstvo organizirali su prezentaciju studentskih TV emisija te predavanje na temu Kako se "programira" igrani film. 

Za sve zainteresirane u sklopu Odjela za poslovanje i menadžment organizirana je radionica na temu "Kako se pripremiti za intervju za posao?" te predavanje za buduće studente o "Kreativnosti ili kako iskoristiti ideje drugih za pokretanje vlastitog posla?"

Posjetitelje je pozdravila pročelnica Odjela za novinarstvo, doc. dr. sc. Gordana Tkalec te gradonačelnik grada Koprivnice, Mišel Jakšić koji je srednjoškolcima poželio da upišu željene fakultete te se nada kako će većina odabrati Koprivnicu kao sveučilišni grad u kojem žele studirati.