ERASMUS iskustvo iz Austrije, dr. sc. Anica Hunjet

Dr. sc. Anica Hunjet, izvanredna profesorica i pročelnica Odjela za poslovnu ekonomiju Sveučilišta Sjever u sklopu programa mobilnosti ERASMUS+ u prosincu 2016. godine boravila je u Austriji na University of Applied Sciences Burgenland. University of Applied Sciences Burgenland djeluje na dvije lokacije, u Eisenstadtu i Pinkafeldu.

University of Applied Sciences Burgenland, Eisenstadt provodi 4 studijska programa na preddiplomskoj razini, 9 studijskih programa na diplomskoj razini, te združeni doktorski studij iz polja ekonomije. Navedeni studijski programi nude široku lepezu znanja iz područja ekonomije, informacijskih i medijskih komunikacija, IT menadžmenta, ljudskih resursa te socijalnog rada. U Pinkafeldu se izvode 4 studijska programa na preddiplomskoj razini i 5 studijskih programa na diplomskoj razini te se nudi znanje iz područja održivog razvoja, zdravstva, tehnike te menadžmenta i gospodarstva. Studijski programi kompatibilni su sa studijskim programima Sveučilišta Sjever te je otvorena mogućnost za zajedničku suradnju.
Tijekom svog boravka na Sveučilištu Burgenland, profesorica Hunjet sudjelovala je u izvođenju nastave na studijskom programu Masterprogram European Studies – Management of EU Projects na kolegiju International Economics sa sljedećim temama:
• upoznavanje studenata sa teorijama i definicijama razvoja poduzetništva u RH
• prezentiranje Sveučilišta Sjever kao najmlađeg javnog visokog učilišta u RH te njegove strategije razvoja
• prezentiranje manifestacije „Špancirfest“ Varaždin
• implementacija integriranih marketinških komunikacija za razvoj turizma u gradu Ivancu
Hunjet je također sudjelovala na prijemu lektorice za hrvatski jezik na University of Applied Sciences Burgenland, Eisenstadt te na sastanku za združeni doktorski studij SVEUČILIŠNI POSLIJEDIPLOMSKI MEĐUNARODNI DOKTORSKI STUDIJ “MEĐUNARODNI EKONOMSKI ODNOSI I MENADŽMENT”, u čiji je konzorcij od 30. rujna 2016. godine uključeno i Sveučilište Sjever.